26 iulie 2016

Tarta cu zucchini




Fac des tarte, in special varianta cu aluat clasic, unt, faina si apa. Ca cea de aici, sau aici Asa cum spune si Laura Adamache ( sursa de inspiratie a acestei retete ) aceasta versiune e mult mai rapida si mult mai simpla. Doar ca, prima data folosind atat de multe vase, mi-am zis ca e  cazul sa schimb modul de lucru intr-unul mai simplu (pentru mine, evident ). Rezultatul a fost acelasi.
Este un aperitiv foarte gustos, ce poate fi luat si la pachetel.



Ingrediente :

  • 2 zucchini medii ( 500 gr )
  • 4 oua mari
  • 50 gr unt topit
  • 150 gr parmezan ras
  • 150 ml lapte
  • 150 gr faina
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • sare, piper
Mod de preparare :
1. Spalam zucchini, ii stergem si ii taiem felii subtiri, de aceeasi grosime. 
2. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugam galbenusurile, apoi untul topit si racit, laptele, faina si praful de copt ( amestecate in prealabil ) si parmezanul. Potrivim de sare si piper.
3. Punem alternativ un strat de aluat si unul de zucchini, terminand cu un strat de aluat.Puteti presara  putin parmezan deasupra, pentru design.
4. Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, 30-40 min la 180 grade. Facem testul cu scobitoarea si daca mai este cazul, lasam cateva minute in plus. In mod normal, cand se formeaza o crusta ar trebui sa fie bine coapta.
5. Lasam la racit si putem portiona. 

Tips&tricks : am taiat la un moment dat dovleceii cu razatoarea Borner, erau foarte subtiri, aproape transparenti si i-am dat cu sare. N-a fost ok, cel mai bine este sa-i taiati subtiri, si sa nu-i dati cu sare.





Pofta buna !

                  

13 iulie 2016

Inghetata de zmeura


Simplu si rapid !

Ingrediente :
  • 500 gr zmeura
  • 400 ml smantana pentru frisca 
  • 150 gr lapte condensat
  • 100 gr zahar 
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • zmeura si frunze de menta pentru ornare

Mod de preparare : 
1. Zmeura se spala, se lasa la scurs in sita si se mixeaza in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul  unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii.
Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire. 
2. Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ).
3. Amestecam cu ajutorul unui tel smantana cu laptele condensat si zaharul pana ce acesta se topeste. Toata operatiunea dureaza 6-7 minute. Adaugam si praful de sare. Oprim cateva linguri din amestec, astfel incat sa formam un design dragut impreuna cu cateva zmeurici.
4. Cand zaharul este topit, incepem sa turnam siropul de zmeura, amestecand continuu.
5. Observam ca amestecul incepe sa se intareasca. Adaugam si zeama de lamaie.
6. Asezam in caserola in straturi alternative , alb cu roz si un strat de zmeura. 
7. Turnam inghetata in caserola si dam la congelator cateva ore. Ornam cu fructe si frunze de menta.

Pofta buna !



5 iulie 2016

Tort Coffe-Chocolate



He, he, cu greu am reusit sa fac poza la ultima felie, caci la tortul intreg. nici vorba. Musafirii erau deja la usa :).  Din acest motiv ( lipsa foto ) ma gandeam sa aman prezentarea lui, insa gustul deosebit m-a facut sa ma razgandesc. Este potrivit pentru aniversari, iar o feliuta mica satisface intru-totul pofta de dulce. De preferat ar fi sa fie consumat a doua zi, devine mult mai catifelat iar aromele se intrepatrund mult mai bine. Eu n-am mai avut timp, insa, daca-l ornati cu pricepere, puteti obtine ceva rafinat.
Nu stiu daca v-am convins, asadar, astept cu nerabdare impresii . Eu il repet cat de curand, am primit deja o comanda !
Retetele, in parte, sunt culese de pe internet din diverse locuri si cu ceva modificari. Combinatia prezentata este inedita. Noua ne-a palcut maximamspus :))))) !


Am folosit o forma de 20 cm. 

Ingrediente blat :

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 90 gr unt
  • 70 gr zahar tos
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 oua
  • 1 varf de sare
  • 1 lingura cacao cernuta ( am folosit cacao Olandeza )
  • 60 gr nuci maruntite
  • pentru insiropat : 50 ml lichior de cafea sau sirop de zahar ars

Ingrediente crema de cafea si nuci :

  • 70 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 6 grame cafea solubila (ness)
  • 50 gr zahar brun
  • 3 foi gelatina
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • pentru nuci caramelizate : 100 gr nuci+70 grzahar tos 
Ingrediente cheesecake cu ciocolata :
  • 300 gr crema de branza Philadelphia ( sau alta marca )
  • 80 gr Nutella
  • 50 gr zahar tos brun
  • 50 gr smantana pentru frisca
  • 100 ciocolata cu lapte topita
  • 1 ou mic
  • 1 galbenus
Ingrediente crema Nutella cu unt:
  • 110 gr unt Lurpack, la temperatura camerei
  • 60 gr mascarpone
  • 80 gr Nutella
  • 20 gr cacao ( Olandeza )
  • 70 gr zahar pudra ( sau 1 lingura miere rapita)
Ingrediente decor  ( glazura lucioasa ):
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 130 gr Nutella
  • zmeura+frunze de menta

Mod de preparare blat ciocolata :
1. Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam. 
2. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare , apoi sarea, vanilia, nucile si cacaoa.
3. Tapetam forma cu hartie de copt si unt si turnam compozitia. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25-30 minute pana ce marginile incep sa se desprinda de forma. 

Mod de preparare crema de cafea si nuci :
1. Pregatim krantz-ul de nuci: Punem zaharul la topit intr-o cratita, amestecand pana se topeste. Avem grija sa nu se inchida la culoare, altfel, va deveni amar. Adaugam nucile si amestecam, apoi turnam totul pe o foaie de copt si lasam sa se raceasca. Le macinam la robot si lasam deoparte.
2. Amestecam laptele, cafeaua si jumatatea din cantitatea de zahar si le punem intr-o craticioara la foc mic. Cand zaharul s-a topit, oprim focul si lasam la racit.
3. Mixam galbenusurile cu zaharul ramas si turnam compozitia de cafea peste ele. Punem amestecul intr-o cratiocioara cu fund dublu si lasam la foc mic pana ce incepe sa firba. Lasam doar cateva clocote, amestecand continuu, altfel se va taia.
4. Punem gelatina la inmuiat in apa rece cateva minute, apoi o stoarcem bine si o adaugam peste crema, omogenizand bine.
4. Mixam smantana pentru frisca si incepem s-o combinam usor cu crema de cafea. La final adaugam nucile macinate.

Mod de preparare cheesecake cu ciocolata :

1. Mixam crema de branza cu Nutella, adaugam zaharul, smantana pentru frisca si ciocolata topita. Omogenizam si adaugam pe rand oulsi galbenusul.
2. Tapetam forma cu hartie de copt si unt si turnam compozitia. Vom coace la foc minim, cel putin o ora. Faceti testul cu scobitoarea si eventual mai lasati daca nu este copt.

Mod de preparare crema Nutella cu unt:
1. Mixam untul, adaugam crema de mascarpone si Nutella si amestecam pana la omogenizare.
2. Incorporam cacaoa si zaharul pudra si continuam sa batem cu mixerul al viteza mare inca doua, trei minute pana obtinem o crema fina.

Mod de preparare decor :
1.Se amesteca Nutella si smantana pe foc pana ce se omogenizeaza.

Asamblare :
1. Se aseaza blatul pe un platou si se monteaza in jurul lui un inel reglabil.
2. Se toarna crema de cafea si se niveleaza. Lasam la congelator 30 minute pana se intareste.
3. Se aseaza cheesecake-ul de ciocolata ( cu grija, este destul de fragil )
4. Turnam crema de Nutella si nivelam.
5. Dam la congelator 10-15 minute, astfel incat totul sa fie foarte rece si sa adere mai repede glazura.
6. Asezam tortul pe un gratar si turnam glazura racita. Lasam sa se scurga si asezam apoi tortul pe un platou. Ornam dupa pareferinta.

Tips & Tricks : 
Un singur inconvenient a avut acest tort. La crema cu unt s-a simtit zaharul pudra, probabil nu am insisitat cu mixerul. Eventual inlocuiti zaharul cu miere de rapita si totul e ok.

Ca idee, acesta a fost tortul inainte de portionare !

Pofta buna ! 


Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...