13 iulie 2016

Inghetata de zmeura


Simplu si rapid !

Ingrediente :
  • 500 gr zmeura
  • 400 ml smantana pentru frisca 
  • 150 gr lapte condensat
  • 100 gr zahar 
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • zmeura si frunze de menta pentru ornare

Mod de preparare : 
1. Zmeura se spala, se lasa la scurs in sita si se mixeaza in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul  unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii.
Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire. 
2. Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ).
3. Amestecam cu ajutorul unui tel smantana cu laptele condensat si zaharul pana ce acesta se topeste. Toata operatiunea dureaza 6-7 minute. Adaugam si praful de sare. Oprim cateva linguri din amestec, astfel incat sa formam un design dragut impreuna cu cateva zmeurici.
4. Cand zaharul este topit, incepem sa turnam siropul de zmeura, amestecand continuu.
5. Observam ca amestecul incepe sa se intareasca. Adaugam si zeama de lamaie.
6. Asezam in caserola in straturi alternative , alb cu roz si un strat de zmeura. 
7. Turnam inghetata in caserola si dam la congelator cateva ore. Ornam cu fructe si frunze de menta.

Pofta buna !



2 comentarii:

  1. Oaaa, Ela! Ce visez eu acum la asa nebunie! AM si eu in plan o nebunie cu zmeura, numai sa gasesc din cea de padure! Arata demential!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, zmeura de padure este foarte aromata si face diferenta. Sa stii ca pe langa reteta clasica, cea de sus, daca am in casa pun si lapte de cocos, de la Mega Image sau mascarpone si iese la fel de buna. Daca ar fi dupa mine, as face numai dulciuri cu zmeura, menta si ciocolata ! Pupici !

      Ștergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...