19 septembrie 2011

Prajitura cu foi si crema de lamaie

Un dulce-acrisor din Ardeal !


Ingrediente foi 

  • 180 gr unt 
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 350 gr faina 
  • un praf de sare
Ingrediente crema
  • 250 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • coaja si zeama de la 2 lamai
  • zahar vanilat
Glazura 
  • 2 albusuri
  • 150 gr zahar pudra
Mod de preparare foi:
1. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Apoi se adauga pe rand toate ingredientele pana se formeaza o coca omogena.



2. Se lasa 20 minute la frigider, apoi se intind 3 foi subtiri care se coc la foc mediu pe fundul tavii tapetata cu hartie de copt. Cand incep sa se rumeneasca usor pe margini, sunt gata. Se lasa la racit.
Am folosit o tava de 23*40 cm.





Mod de preparare crema :
1. Laptele, zaharul si faina se amesteca si se pun pe foc. Cand incepe sa fiarba amestecam continuu cu telul pana ce incepe sa se ingroase si devine ca o ciulama.


2. Se lasa putin la racit, apoi se adauga untul.


3.Apoi galbenusurile, pe rand si zaharul vanilat, iar la final coaja si zeama de la cele doua lamai.



4. Se imparte crema in doua si se aseaza intre foi.


Pentru glazura se freaca bine albusurile cu zaharul pudra, compozitia intinzandu-se uniform peste ultima foaie. Se da la frigider pana a doua zi, dupa care se portioneaza. Se pastreaza la frigider.
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...