16 februarie 2012

Biscuiti spritati


 O reteta exceptionala de biscuiti spritati am gasit pe blogul Lissei. Am incercat mai multe variante, insa aceasta a fost pe placul meu si al familiei mele. Ii puteti incerca fara nicio urma de indoiala.


Ingrediente :                                     250g margarina Rama ( sau alta firma de calitate )
                                                                250g zahar
                                                                1 ou
                                                                3 galbenusuri
                                                                1 praf de copt
                                                                 zahar vanilat
                                                                 coaja de lamaie
                                                                 coaja de portocala
                                                                 faina , aproximativ 400 gr
                                                                 cateva bucatele de rahat pentru decor - optional
             
Mod de preparare :     Se amesteca margarina care a fost tinuta la temperatura camerei cu zaharul . Adaugam apoi si celelalte ingrediente si amestecam pana la omogenizare.
                                        
 Pentru cine doreste cu cacao, oprim o parte din coca la care adaugam 1-2 linguri de cacao, in functie de cata coca am oprit.
 Rezulta un aluat ce are consistenta precum plastelina. Silvia Jurcovan ne sfatuieste sa avem grija ca  la amestecarea ingredientelor margarina ( sau untul ) sa ramana bucatele,sa nu se inglobeze in aluat, zaharul sa nu se topeasca, sa se formeze frecatei mici, astfel incat biscuitii sa aibe "tepi". Eu am incercat si aceasta varianta si diferenta n-a fost semnificativa, tepii au fost la fel de fiecare data.
 Lasam la rece cam 1 ora, apoi o trecem prin masina de tocat la care am montat dispozitivul special pentru biscuiti.
 Incercam sa-i taiem cu cutitul cat mai egali.
 Se coc aproximativ 30 minute la foc mediu, pana ce incep sa se rumeneasca pe margine.
Mi-au iesit doua tavi marimea 23x33 cm. S-au pastrat foarte bine in cutie de carton.
 Putem sa-i modelam si sub forma de cerc, unind capetele bastonaselor. Decoram cu bucatele de rahat sau pudram cu zahar.
 Pofta buna !

2 comentarii:

Pages

Vizitatori

Totalul afişărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...