tag:blogger.com,1999:blog-87458377339071864182024-03-16T11:05:56.953+02:00.Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.comBlogger256125tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-63429832220741509312021-06-24T15:43:00.004+03:002022-07-04T14:19:29.181+03:00Brownie cu coaja de portocala confiata Dupa mai multe incercari, am ramas la aceasta varianta de brownie. Are crusta crocanta la exterior si este cremoasa la interior. Pentru ca am in casa intotdeauna coaja de portocala confiata, m-am gandit sa adaug un strop de aroma. A iesit perfecta. Merita incercata !Ingrediente pentru o forma dreptunghiulara 17x27 cm :200 gr ciocolata noir Nestle130 gr unt 80 gr faina Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, București, România44.4205451 26.158415316.110311263821153 -8.9978346999999985 72.730778936178837 61.3146653tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-32984495200922118742021-02-25T15:18:00.001+02:002021-02-25T15:57:35.869+02:00Prajitura cu jeleu de portocale rosii Am gasit la Lidl portocale rosii foarte dulci si m-am gandit sa incerc varianta prajiturii Fanta cu suc proaspat de portocale. Chiar daca nu sunt adeptul cremelor cu mult unt, aceasta, in combinatie cu jeleul este foarte buna, racoritoare. Am incercat o varianta astfel incat straturile sa rezulte egale. Dimensiunea tavii pe care am folosit-o este de 17*27 cm.Ingrediente blat:5 Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, București, România44.4205451 26.158415316.110311263821153 -8.9978346999999985 72.730778936178837 61.3146653tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-90831110149432286442021-02-02T15:27:00.001+02:002021-02-02T15:27:39.126+02:00Tort trio de ciocolata Va spun parerea mea sincera despre acest tort. In ciuda aspectului placut, gustul n-a fost ceea ce mi-am imaginat. Nu spun ca n-a fost bun, parerile au fost impartite, dar placerile noastre in materie de torturi sunt cu totul altele. Am gasit mai multe variante online si cea care m-a ispitit a fost reteta de pe site-ul retetepapabun. Chiar si decorul simplu m-a atras. In Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, București, România44.4205451 26.158415316.110311263821153 -8.9978346999999985 72.730778936178837 61.3146653tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-70498311316773671492020-08-12T13:55:00.002+03:002020-08-12T14:47:56.436+03:00Tarta cu visine si crema de iaurt
Aceasta prajitura este mai mult o combinatie intre tarta si cheesecake, cu iaurt si multe visine. Foarte racoritoare si nu atat de dulce.
Pacat ca abia spre final, ne-am dat seama ca se poate combina cu o cupa de inghetata de vanilie. Neaparat s-o pastrati la frigider !
Sursa, aici.
Ingrediente aluat:
520 gr faina
200 gr unt 82% grasime
2 oua
un praf de sare
100 gr smantana fermentataMihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-56133380173634390792020-07-30T16:07:00.000+03:002020-07-30T16:07:51.933+03:00Rosii, ardei si dovlecei umpluti
Chiar daca timpul de preparare mi se pare destul de lung, merita efortul
pentru pregatirea acestei retete. De obicei folosesc carne de vita, dar
la fel de bun iese si cu carne de curcan. Eu nu gatessc cu carne de porc, pentru versiunea aceasta nu pot sa-mi dau cu parerea.
Ingrediente :
500 gr carne de vita tocata
1 buc ceapa galbena
100 ml ulei floarea soarelui
150 gr orez bob Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-44121502503064638972020-07-30T15:31:00.000+03:002020-07-30T15:34:11.967+03:00Rosii, ardei si dovlecei umpluti
Chiar daca timpul de preparare mi se pare destul de lung, merita efortul
pentru pregatirea acestei retete. De obicei folosesc carne de vita, dar
la fel de bun iese si cu carne de curcan. Eu nu gatessc cu carne de porc, pentru versiunea aceasta nu pot sa-mi dau cu parerea.
Ingrediente :
500 gr carne de vita tocata
1 buc ceapa galbena
100 ml ulei floarea soarelui
150 gr orez bob Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0București, România44.437711000000007 26.09736699999996344.334004000000007 25.966448999999962 44.541418000000007 26.228284999999964tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-2116228525008885372020-05-15T16:03:00.001+03:002021-04-17T12:30:19.319+03:00Pasca fara aluat
O reteta foarte simpla care n-are nevoie de multa descriere. Va prezint varianta mea de Pasca, super cremoasa, pe care va invit s-o incercati ! Voi puteti sa puneti mai putine stafide, noua ne plac mult.... si Jumbo sa fie :). Spor !
Ingrediente :
6 oua
200 gr zahar
750 gr branza de vaci Lacteea
60 gr faina alba
50 gris
zahar vanilat 3 pliculete
100 gr Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-38384467614346164252020-04-22T14:40:00.000+03:002020-07-30T15:54:48.858+03:00Ciocanele crispy
Ne plac mult aripioarele sau ciocanelele de pui crispy, picante sau mai putin picante. Le-as prepara mai des, dar timpul de pregatire, cel putin mie, mi se pare cam lung.
Ca garnitura am avut cartofi cu ceapa si salata verde cu lamaie. Voi le puteti servi cu sos Tzatziki sau Ketchup, sau cum va place.
Ingrediente :
8 buc ciocanele de pui
3 linguri cu fulgi de porumb zdrobiti
2 linguri Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-25126654701942542072019-12-13T14:23:00.001+02:002020-01-15T15:36:52.591+02:00Tort Agnes Bernauer
Tortul Agnes Bernauer l-am vanat demult,
suntem fani blaturi de bezea, asadar acesta mi s-a parut la prima vedere
pe gustul nostru. Am gasit si-o ocazie speciala si n-am mai stat mult
pe ganduri. Cu mici modificari, m-am inspirat de aici : Tort Agnes.
Ingrediente pentru 5 blaturi de bezea:
8 albusuri mari (320 g)
un vârf de sare
&Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-13625351279928239302019-08-30T11:47:00.001+03:002019-12-13T15:08:14.951+02:00Tort festiv cu ciocolata si lichior de migdale
Pentru ziua mamei, la implinirea frumoasei varste de 80 de ani, m-am straduit sa fac un tort cremos, asa cum ii place ei. Combinatia de blat umed cu ciocolata, mousse de ciocolata alba cu pasta de migdale si un strat de cheesecake de ciocolata, este perfecta. A fost atat de gustos incat l-am repetat si cu alte ocazii. Are un gust divin, a detronat chiar si retea tortului cu nessMihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-13297990339273253612019-05-23T13:41:00.000+03:002019-05-23T13:41:40.086+03:00Tarta cu legume
Imi place mult acest aluat pentru tarte, il folosesc chiar si pentru umpluturile dulci. Este fraged si gustos, iar combinatiile de legume pot fi nenumarate. Initial am facut aceasta tarta cu cremwursti, gasiti reteta detaliata cu poze aici, insa o prefer pe cea doar cu legume, unde am inlocuit carnea cu ciuperci.
Ingrediente blat :
300 gr faina
150 gr unt 82% grasime
5 linguri apa
1 praf deMihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-7316195944521235352019-05-08T16:13:00.000+03:002019-05-09T10:35:33.237+03:00Tort Pralina-Ciocolata
Nimic complicat, doua blaturi, doua creme si cateva alune coapte date prin zahar, mixate pana se obtine pralina. Deasupra, glazura de ciocolata Nestle. Hmmmm, o deliciosenie ! Gata, la treaba !
Ingrediente pasta de praline:
250 gr alune de padure
150 gr zahar
20 gr apa
Ingrediente blat cu pasta de praline :
pasta de praline preparata anterior
200 gr Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-84783885652768210382019-03-19T13:04:00.000+02:002019-03-19T13:04:15.880+02:00Tarta cu linte rosie
Nu sunt multe de spus, pentru cei care vor sa manance sanatos, las o reteta simpla, gustoasa si usor de facut. Imi pare rau ca n-am poze intermediare, pentru mai multa inspiratie puteti consulta sursa.
Ingrediente :
2 linguri ulei de masline
1 ceapa medie tocata marunt
3 catei de usturoi maruntiti
1 tulpina telina apio tocata fin
2 morcovi medii cubulete
1 lingurita pudra de curry
180 gr Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-60981767730825297182019-03-07T15:56:00.002+02:002021-09-22T16:14:10.159+03:00Chiftele din ovaz si chia
Bune, bune de tot, daca nu le-as fi facut eu, nu mi-as fi dat seama ca nu sunt cu carne ! Cine este adeptul unui regim vegetarian, poate incerca aceasta reteta.Gustul poate diferi in functie de mirodeniile folosite. Eu am preferat amestecul de pui tandori, gasiti pliculetul la Mega Image.
Ingrediente :
500 gr fulgi de ovaz fini bio
100 gr seminte de Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-21773432891779839512018-12-03T15:53:00.001+02:002018-12-03T17:44:17.839+02:00Tort Sumegi
Stiu ca n-am postat de-o gramada de timp, dar am o scuza, am avut cuptorul defect. In al doilea rand, timpul nu-mi permite, m-am dedicat altor tipuri de activitati si ajung destul de rar pe aici.
Pe scurt, reteta de azi este de fapt prajitura Sumegi, foile rezultate fiind taiate si calculate astfel incat sa obtin un tortulet cu dimensiunea de 25 x 15 cm.
Recomand acasta retetea Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-73838194858215150412018-05-29T12:21:00.000+03:002018-05-29T12:21:51.573+03:00Lasagna cu legume
Suntem mari iubitori de paste in general, iar lasagna cu legume este preferata noastra. Astazi am preparat varianta cu zucchini si vinete. Chiar daca foile pe care le-am foslosit au fost destul de subtiri ( mai subtiri ca Barilla ), tot mi s-a parut ca ar mai fi trebuit legume in compozitie pentru a avea un echilibru perfect intre foaia de lasagna si compozitie.
Daca sunteti pe graba, Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-45694648859208389422018-05-29T12:19:00.001+03:002018-05-29T12:20:49.162+03:00Politica-de-confidentialitate
<!--[if gte mso 9]>
Normal
0
false
false
false
EN-GB
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
<![endif]--><!--[if gte mso 9]>
Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-87065083073822591332018-04-27T14:13:00.002+03:002018-05-03T14:27:19.902+03:00Tarta cu ciuperci si carne de curcan
Nu sunt multe de spus, este o reteta simpla, cu aluat fraged cu unt si umplutura de carne si ciuperci. O tarta buna de luat la pachet, satioasa si de ce nu, foarte gustoasa. Aluatul este excelent, il puteti folosi in diverse combinatii, atat cu umpluturi dulci cat si sarate. Sa trecem la treaba !
Ingrediente crusta :
200 gr unt
350 gr faina
1 ou
1 lingura smantana
1 lingura apa rece
1Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-38452980281341366442018-04-05T13:58:00.000+03:002018-04-05T13:58:53.136+03:00Tort Ferrero Rocher
Daca preferati torturile dense, pentru care o feliuta mica este indeajuns, vi-l recomand pe acesta. Mi-a placut in special datorita faptului ca nu este atat de dulce, iar noi, in ultima vreme am redus foarte mult zaharul si senzatia de "prea dulce" nu ne mai place. Gustul aduce mult cu amandinele de odinioara, blatul este pufos si insiropat, iar crema, care contine unt si Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, București, România44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-66100375324052386962018-03-26T15:56:00.000+03:002018-03-26T16:03:43.748+03:00Pulpe de rata la cuptor
Ce-i drept, prajiturile si torturile sunt punctul meu forte, insa, cand vine vorba de fripturi las specialistul familiei sa-si spuna cuvantul, eu doar urmaresc indeaproape tot procesul.
Va las o reteta de care eu m-am indragostit iremediabil, pulpe de rata la cuptor, rumenite si pline de aroma. Prea multe cuvinte sunt de prisos, atat va spun, incercati aceasta reteta !
IngredienteMihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-41062246790761744332018-03-18T11:45:00.001+02:002018-03-22T11:20:00.640+02:00Tort cu portocale rosii
Demult imi doresc sa gasesc portocale rosii sa pot face acest decor. Mi-a placut ideea, am preluat-o de pe Pinterest. Poate sub acest decor s-ar fi potrivit mult mai bine un blat clasic, pandispan cu lamaie si crema acrisoara, insa, la noi in familie nu-si gasesc loc deserturile fara ciocolata, mai ales cand exista o aniversare. Combinatia de ciocolata si portocala a fost Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-53506817995564781052018-02-23T15:15:00.000+02:002018-02-23T15:15:30.344+02:00Tort cu ciocolata si crema de lamaie
As fi vrut sa-l denumesc mai degraba tarta, personal cand zic tort imi imaginez un dulce cu multe straturi, pe de alta parte tarta are crusta, deci nu, raman la varianta cu tort. Este un dulce rapid si foarte gustos, blatul contine muuulta ciocolata iar crema de lamaie il completeaza perfect. Aceasta varianta de blat se poate combina dupa preferinte, cu diverse arome, portocala, fructe deMihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-18091117319893716492018-02-15T11:23:00.000+02:002018-05-20T11:25:02.608+03:00Snitel crocant cu tarate de ovaz
Pentru cei ce doresc sa manance sanatos, propun astazi snitele din carne de curcan, preparate la cuptor. In amestecul de condimente puteti adauga sau elimina din cele existente, in functie de gustul dorit.
Ingrediente :
2 pulpe medii de curcan dezosate, fara piele
2 oua
3. linguri tarate de ovaz
3 linguri seminte de susan
1/2 lingurita boia dulce
1/4 lingurita piper negru
1/2 lingurita Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-48225197237252013642018-01-11T15:56:00.001+02:002018-01-11T15:56:47.866+02:00Tort festiv Orange-Chocolate
In cazul in care cautati o reteta de tort senzational pentru o aniversare sau orice alt moment festiv, sa stiti ca ati gasit-o. Stiu ca la un moment dat m-am laudat cu tortul cu mousse de ciocolata si visine ca fiind cel mai bun din carticia mea cu retete, intre timp m-am razgandit, aceasta combinatie pe care v-o prezint astazi este uimitoare, straturile alternative de crema fina de Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com0Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963tag:blogger.com,1999:blog-8745837733907186418.post-43279478766858406382017-11-27T14:06:00.001+02:002017-11-27T14:09:18.854+02:00Tort Coffe-Caramel
Un tortulet ce contine caramel, alune, cafea, Nutella si multa dragoste. L-am facut pentru o persona speciala ce si-a dorit aceasta combinatie. Pentru iubitorii de caramel si cafea este un deliciu, va asigur. Il puteti face la ocazii speciale, cu un decor elegant, iar musafirii vor fi pe deplin incantati. Abia ce-am reusit sa salvez pentru sedinta foto ultima feliuta !
Ingrediente blat :
4Mihaelahttp://www.blogger.com/profile/00516400555224425625noreply@blogger.com4Titan, Bucharest, Romania44.4205451 26.158415344.3751816 26.077734300000003 44.4659086 26.2390963