Fac des tarte, in special varianta cu aluat clasic, unt, faina si apa. Ca cea de aici, sau aici Asa cum spune si Laura Adamache ( sursa de inspiratie a acestei retete ) aceasta versiune e mult mai rapida si mult mai simpla. Doar ca, prima data folosind atat de multe vase, mi-am zis ca e cazul sa schimb modul de lucru intr-unul mai simplu (pentru mine, evident ). Rezultatul a fost acelasi.
Este un aperitiv foarte gustos, ce poate fi luat si la pachetel.
- 2 zucchini medii ( 500 gr )
- 4 oua mari
- 50 gr unt topit
- 150 gr parmezan ras
- 150 ml lapte
- 150 gr faina
- 1/2 pachetel praf de copt
- sare, piper
Mod de preparare :
1. Spalam zucchini, ii stergem si ii taiem felii subtiri, de aceeasi grosime.
2. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugam galbenusurile, apoi untul topit si racit, laptele, faina si praful de copt ( amestecate in prealabil ) si parmezanul. Potrivim de sare si piper.
3. Punem alternativ un strat de aluat si unul de zucchini, terminand cu un strat de aluat.Puteti presara putin parmezan deasupra, pentru design.
4. Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, 30-40 min la 180 grade. Facem testul cu scobitoarea si daca mai este cazul, lasam cateva minute in plus. In mod normal, cand se formeaza o crusta ar trebui sa fie bine coapta.
5. Lasam la racit si putem portiona.
Tips&tricks : am taiat la un moment dat dovleceii cu razatoarea Borner, erau foarte subtiri, aproape transparenti si i-am dat cu sare. N-a fost ok, cel mai bine este sa-i taiati subtiri, si sa nu-i dati cu sare.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu