18 septembrie 2012

Chec pufos aromat



chec pufos

De-a lungul timpului am preparat foarte multe retete de chec. Asta, pentru ca este un desert care se face usor si rapid. Reteta pe care o prezint mai jos am am gasit-o pe site-ul Craitei si asa cum spune si ea este reteta perfecta. Incercati-l si imi veti da dreptate.

Ingrediente :                             5 oua
                                                  350 gr faina
                                                  350 gr zahar
                                                  200 ml bere
                                                  125 gr iaurt simplu
                                                  75 ml ulei
                                                   coaja rasa de lamaie
                                                   o esenta rom
                                                   un plic praf de copt
                                                   2 linguri cacao
                                                   fulgi de migdale pentru decor
                                                               

Mod de preparare :
                                        1. Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana acestea isi dubleaza volumul.
                                        2. Adaugam uleiul, iaurtul si aromele. Cine doreste poate adauga si alte arome in functie de preferinte.
                                        3. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem.
                                        4. Se adauga alternativ faina si berea, omogenizand usor cu ajutorul unui tel.
                                        5. Oprim o cana din compozite si o amestecam cu pudra de cacao si 2 linguri de bere , astfel incat compozitia sa aibe aceeasi densitate cu cea initiala.
                                       6. Ungem o tava cu unt, turnam compozitia (deasupra cea cu amestecul de cacao) si lasam la copt la foc mediu spre mic cam 3-40 minute. Cantitatile au foast adaptate pentru un singur chec, tava avand dimensiunea 30x10x8 cm.

                              

Intr-adevar, la acest chec , textura face diferenta, ca si comparatie, as putea sa spun ca este ca painea realizata cu maia, nu cu drojdie.


Este delicios !
Multumim Craita !




2 comentarii:

  1. Ma bucur mult ca a fost pe gustul tau!Se vede din poze ca a fost o reusita.Ma bucur ca ti-am descoperit blogul, o sa te adaug la prieteni:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc!
    Daca a iesit asa gustos, a meritat sa fie laudat !

    RăspundețiȘtergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...