20 octombrie 2011

Tarta cu ciuperci


Un aperitiv foarte gustos, care se poate servi si ca fel de mancare.

Pentru aluat am folosit :
  • 180 gr unt rece
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 325 gr faina

Mod de preparare :
  
1. Amestecam toate ingredientele, pentru obtinerea unui aluat sfaramicios. 
 2. Invelim coca intr-o folie de plastic si o dam la frigider 30 minute.
 Ingredienta umplutura :

  • 2 cepe mari
  • 600 gr ciuperci
  • 300 ml smantana
  • 3 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper,
  • 1 lingurita verdeturi de provance
  • 200 gr parmezan

Mod de preparare :                                              
1. Calim ceapa cu putina sare in doua linguri de ulei .
2.  Adaugam ciupercile taiate mai grosier si lasam pana se evapora apa si se calesc putin.
 3. Adaugam jumatate de legatura de patrunjel.
4. Intre timp amestecam ouale cu smantana, patrunjelul ( initial am pus jumatate de legatura si mi s-a parut putin, asa ca am pus si cealalta jumatate, de aceea este impartita ), 1 lingurita verdeturi de provance, sare si piper. Cand ciupercile s-au racit le adaugam peste compozitia de ou si smantana.
5. Intindem aluatul si il asezam in forma de tarta ( diametrul 24 cm ) tapetata cu ulei si faina. Il intepam cu furculita din loc in loc si-l  lasam 10 minute in cuptorul preincalzit. Apoi adaugam umplutura.
 6.Presaram parmezan si din coca ramasa de la marginile taiate ornam dupa preferinta.
7. Se da la cuptor aproximativ 35-40 minute.
 8.Se scoate din forma si se poate servi calda sau rece.
 Pofta buna !




3 comentarii:

  1. Cred ca este minunata aceasta tarta. Eu ador tartele, mai ales de legume.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, toate tartele sunt minunate,insa cea de ciuperci este "regina".

    RăspundețiȘtergere
  3. ce minunatie de tarta si aspectuoasa si gustoasa!!!Mari

    RăspundețiȘtergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...