24 octombrie 2011

Gogosi simple

 Pufoase si aromate !


 Am tot facut gogosi, diverse retete, insa aceasta mi s-a parut cea mai simpla si rapida.



 Ingrediente :              20 gr drojdie
                                         250 ml lapte
                                         60 gr unt topit si racit
                                         un praf de sare
                                         550 gr faina
                                         150 gr zahar
                                         coaja rasa de la o lamaie
                                         zahar vanilat, 2 pliculete
                                         15 ml rom , optional
                                         ulei pentru prajit

Mod de preparare:      Intr-un castron se freaca drojdia cu 1/2 lingurita de zahar pana cand se lichefiaza , apoi adaugam untul topit, sarea romul, coaja de lamaie, laptele caldut, zaharul si zaharul vanilat,  omogenizam si adaugam 500 gr faina. Cele 50 grame care ne raman le vom pune doar daca e cazul, astfel incat aluatul obtinut sa fie unul elastic. Se framanta bine aluatul 5-6 minute, dupa care acoperim vasul si-l lasam la crescut 20 minute la loc caldut pana isi dubleaza volumul .( la faza asta, imi lipseste poza :-)).

Presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie de 1 1/2 cm grosime.

                                        
 Taiem foaia cu ajutorul unui pahar cu marginile subtiri trecut mereu prin faina si lasam la crescut  10-15 minute.
 Gogosile se iau cu grija de pe masa  si se pun in uleiul fierbinte cu partea de deasupra in jos, numai astfel vor creste bine, ramanand goale la mijloc.
 Cand s-au rumenit, se intorc pe partea cealalata.
 Se scurg de ulei si se aseaza pe un servetel pentru ca uleiul sa fie absorbit de acesta. Apoi se trec prin zahar pudra si le servim calde.

Pofta buna !

3 comentarii:

Pages

Vizitatori

Totalul afişărilor de pagină

Flag counter

Bloguri preferate

ZeList

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... allblogs revista blogurilor romanesti