5 octombrie 2011

Cotlet de vita la tava


Extrem de fraged !


cotlet la tava
   
  Ingrediente :    
  • 3 buc cotlet de vita cu os
  • sare, piper
  • 1 legatura usturoi verde ( optional, doar daca este sezon )
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4-5 crengute de rozmarin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 4 linguri ulei
  • 250 ml vin rosu
                     
                                    
    Mod de preparare :

 1.Spalati carnea si stergeti-o cu un prosop de hartie.   Asezati-o pe o farfurie, ungeti-o cu ulei si presarati-o cu sare, piper si cimbru.
2 Introduceti carnea in punga si inchideti-o ermetic cu clipsul din dotare. Intepati punga cu o scobitoare din loc in loc, astfel incat aceasta sa nu se umfle cu aer si sa explodeze. Asezati-o intr-o tava in care ati adaugat un pahar de apa, ca sa nu se lipeasca de baza acesteia, apoi puneti in cuptorul preincalzit la 200 grade. Controlati carnea din cand in cand cu o furculita si cand aceasta este moale, scoateti-o din punga si impreuna cu sosul format si asezati-o in tava. Tot acum, adaugati usturoiul verde tocat, usturoiul uscat, crengutele de rozmarin si vinul.
3. Bagati din nou tava in cuptor si reduceti temperatura la 180 grade. 
4. Lasati inca10-15 minute pana se mai evapora din lichid si carnea prinde o crusta.
5. Se poate servi cu legume la abur, sau cartofi cu rosii la cuptor, sau orice alta garnitura ce va place

                                

     

 
   
     
      Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...