18 octombrie 2011

Gogosari cu miere in otet

 Un fel de raw food, gogosari preparati la rece !

 Aceasta reteta are multe parti bune. In primul rand, gogosarii sunt foarte gustosi, nu foarte otetiti si raman crocanti. Se fac foarte simplu, numai ca timpul de prelucrare dureaza 3 zile.

Ingrediente :         5kg gogosari
                                    175 gr sare grunjoasa
                                    500 gr zahar
                                    750 ml otet din vin (9 grade )
                                    1/2 pahar miere ( pahar de 250 ml )
                                    piper, foi de dafin

 Mod de preparare :    Se spala gogosarii si se curata de cotor si seminte.
 Ii taiem in patru sau in cinci, in functie de marimea lor. Se adauga sarea si zaharul, se amesteca si se lasa acoperiti de azi pe maine. Amestecam cu o lingura de lemn cat de des putem.
 Se observa cum a doua zi au scazut aproape la jumatate. Adaugam otetul si mai lasam inca o zi, amestecand de cateva ori, sa se inglobeze bine.
 A treia zi, luam o parte din lichidul format si-l fierbem cu cateva foi de dafin si boabe de piper. Cand aproape s-a racit adaugam mierea si lasam sa se topeasca.
 Punem zeama peste gogosari , mai lasam 2-3 ore si ii asezam, de fapt ii presam  in borcane.
 Din cantitatea de mai sus ies aproximativ 3kg muraturi. Poate pare complicat, o sa vi se para mai simplu dupa ce faceti prima data, insa merita efortul, sunt exceptionali ! Ii putem consuma ca garnitura sau in diverse salate.
 Pofta buna  !



Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afişărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...