11 mai 2012

Bors de peste




bors de peste

Pentru ca ciorba de peste sa iasa gustoasa, in mod normal ar trebui sa folosim mai multe soiuri de peste, stiuca, crap, salau, platica, scrumbie, etc. si un cap mare de crap. La mine oferta nu a fost atat de generoasa, am luat file de crap si nimic altceva. Cu toate astea,  am constatat ca a rezultat o cantitate foarte mare de carne culeasa de la cap.

Ingrediente :                                          1 cap mare de crap
                                                                     1 file de crap, aprox. 1 kg
                                                                     2 buc pastarnac
                                                                     4 buc morcovi medii
                                                                     2 buc ardei gras
                                                                     2 cepe ( eu am avut ceapa verde)
                                                                     2 legaturi mari de leustean
                                                                     1 legatura patrunjel
                                                                     1,5 kg bors
                                                                     1/2 cutie rosii in bulion
                                                                      ulei pentru calit zarzavatul
                                                                     sare, dupa gust
                                                                     2, 3 linguri orez

Se curata capul de branhii si de osul amar si se pune intr-o oala mare la fiert luand spuma formata.

Curatam legumele, le tocam si le punem la calit in putin ulei pret de 5 minute.
Am folosit o oala de 6 kg.

Adaugam din zeama in care a fiert capul de peste, punem sare si lasam cel mult 10 minute.




Taiem fileul in fasii de 3 cm.
Culegem carnea de la cap..... cam atata carne a rezultat, o farfurie plina.
Cand zarzavaturile sunt fierte pe jumatate, adaugam fileul taiat, borsul pe care l-am incalzit in prealabil rosiile, orezul spalat in doua, trei ape si  lasam sa dea in clocot. Trebuie sa fim atenti si sa controlam tot timpul, cand carnea devine alba, pestele e fiert si oprim focul, altfel se va destrama. De data aceasta eu n-am pus orez fiindca mi s-a parut multa carne.
La sfarsit, adaugam verdeata.

Servim cu ardei iute, iar cine doreste, cu mamaliga.

Pofta buna !

2 comentarii:

  1. Suna bine, dar parca as adauga si o manuta de orez,ce zici? Nu ai probat si cu orez?

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am facut de multe ori cu orez, o sa trec la ingrediente.
      Imi aduc aminte ca a fost foarte multa carne si nu am vrut sa incarc prea mult ciorba. Multumesc de sfat.

      Ștergere

Pages

Vizitatori

Totalul afişărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...