16 septembrie 2011

Ficat de vita marinat si prajit


Picant si savuros !





Pentru cine nu agreeaza ficatul de vita prajit, marinarea lui este cea mai buna solutie, ii schimba radical gustul.
Ingrediente bait
  • 100 ml ulei de masline, 
  • 3-4 linguri de soya, 
  • 2 lingurite mustar,
  • 1 linguritra rozmarin, 
  • condimentul "7 piperuri"( pe care-l folosesc foarte des si vi-l recomand cu caldura; la reteta Ketchup pentru paste si pizza am scris exact ce contine ), piper verde, usturoi, 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingura miere( ultimile doua nu apar in poza......)


Se amesteca toate ingredientele, apoi se pun 500 gr ficat de vita taiat fasii  in sosul rezultat.Se lasa cateva ore la frigider.

Ingrediente pentru calit
  • 2 cepe rosii, 2 morcovi medii, 1 ardei gras rosu.
Se toarna in tigaie 2-3 linguri ulei de masline ( eu prepar in casa uleiul de masline cu chilli si ienibahar iar pe masura ce trece timpul devine tot mai iute ), apoi cepele , ardeiul gras si morcovii taiati sub forma de bastonase subtiri.



Se adauga putina sare si se lasa 3-4 minute la calit.

Apoi adaugam ficatul , amestecand pana ce acesta s-a prajit.

Se poate servi cu pilaf sarbesc.

Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...