14 august 2011

Cartofi cu rosii la cuptor



Imi plac foarte mult cartofii, gatiti sub orice forma posibila : prajiti, natur, piure, cu pesmet, cu rosii, etc. Asadar, m-am gandit ca ar fi cazul sa vin cu o noutate, ceva ce n-am mai facut pana acum si anume cartofi cu rosii la cuptor.
Ingrediente :
                                                   500-600 gr cartofi
                                                   4-5 rosii
                                                   1 capatana de usturoi
                                                   1 legatura de patrunjel
                                                   busuioc, pentru decor :-)
                                                   piper, cimbru
                                                   ulei pentru prajit


Cum se prepara :
Se curata cartofii, se taie rondele si se prajesc in ulei. Se scot intr-un castron si se dau cu sare, cimbru si piper.Se adauga patrunjelul tocat si se amesteca pana se inglobeaza condimentele.

Se aseaza intr-un vas, precum soldateii si se adauga usturoiul taiat.


Rosiile se decojesc si se paseaza , nu foarte mic, apoi se pun peste cartofi.

Se tin la cuptor cu folie de aluminiu cam 30 minute, pana se face rosia, apoi se scoate si se mai lasa 10 minute sa faca putina crusta.


Este o garnitura perfecta pentru orice fel de carne.

Pofta buna !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...