13 august 2011

Gem de mure










Ingrediente :                               1 kg fructe
                                                         600 gr zahar
                                                         zeama de la 1 lamaie
                                                         vanilie



In general, gemul nu se prepara cu sirop, precum dulceata, ci punand direct zaharul peste fructele curatate si spalate.






Se asteapta 2-3 ore pentru ca fructele sa-si lase zeama, amestecand usor cu lingura de lemn, avand grija ca acestea sa nu se zdrobeasca.



Se pune cratita la foc mic, se culege spuma si se lasa sa fiarba pana cand zeama scade si fructele capata un aspect lucios. Inainte cu 5 minute de stingerea focului se adauga zeama de lamaie si vanilia.



In general, in cazul in care fructele sunt foarte zemoase, se poate indeparta o parte din zeama, gemul se va lega mult mai repede iar fructele isi pastreza gustul aromat si culoarea.



Se pune gemul in borcanele bine spalate si uscate la cuptor, lasandu-le sa se raceasca lent.
Cel mai mult imi place sa folosesc acest gem la papanasi.



Pofta buna !








































Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afişărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...