3 ianuarie 2012

Tort cu mousse de ciocolata si portocale


 Un tort racoritor care s-a terminat aproape instantaneu, asadar n-am apucat sa fac o poza in sectiune.

Ingrediente blat :           150 gr biscuiti cu crema de ciocolata ( merg si simplii sau cu cacao )
                                               150 gr migdale si nuci prajite
                                               100 gr unt
                                               1 lingura dulceata de visine     
Mod de preparare  :           Se prajesc nucile si migdalele intr-o tigaie sau farfurie de tabla,

 apoi le punem in blender si le mixam impreuna cu celelalte ingrediente.
 Aranjam pe un platou hartie de copt si reglam forma de tort cu pereti detasabili la 22 cm. Asezam compozitia in interior,  niveland cat mai uniform dupa care o punem la rece.
 Ingrediente si preparare mousse de ciocolata :   250 ml frisca lichida
                                                                                                     250 gr ciocolata amaruie
Se pune ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas, la foc mic, amestecandu-se continuu cu un tel pana se topeste ciocolata. Dupa racire, se pune la frigider pentru 2-3 ore, apoi batem compozitia cu mixerul 3-4 minute
 si o turnam peste blatul de biscuiti. Dam la rece pana se intareste mousse-ul de ciocolata.

 Pentru Crema de portocale avem nevoie de      300 g de iaurt gras
                         100 g de zahar
                                                  coaja si sucul de la o portocala
                                     200 ml de frisca lichida
                                             1 pliculet de gelatina ( 10 gr )
Amestecam mai intai iaurtul cu zaharul si coaja de portocala.  
Adaugam apoi sucul de la portocala
 
si amestecam pana la omogenizare. Hidratam gelatina in 2 linguri de apa si o punem la foc mic pana se topeste ( fara a fierbe ), sau o punem la cuptorul cu microunde 20 secunde. Se amesteca foarte rapid cu iaurtul pentru a nu se forma cocoloase.
 inglobam frisca batuta
 si turnam peste crema de ciocolata. Lasam la frigider 2-3 ore pana crema se intareste foarte bine.
 Apoi scoatem inelul de tort si ornam cu ciocolata  si portocala confiata.



 Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...