5 iulie 2016

Tort Coffe-Chocolate



He, he, cu greu am reusit sa fac poza la ultima felie, caci la tortul intreg. nici vorba. Musafirii erau deja la usa :).  Din acest motiv ( lipsa foto ) ma gandeam sa aman prezentarea lui, insa gustul deosebit m-a facut sa ma razgandesc. Este potrivit pentru aniversari, iar o feliuta mica satisface intru-totul pofta de dulce. De preferat ar fi sa fie consumat a doua zi, devine mult mai catifelat iar aromele se intrepatrund mult mai bine. Eu n-am mai avut timp, insa, daca-l ornati cu pricepere, puteti obtine ceva rafinat.
Nu stiu daca v-am convins, asadar, astept cu nerabdare impresii . Eu il repet cat de curand, am primit deja o comanda !
Retetele, in parte, sunt culese de pe internet din diverse locuri si cu ceva modificari. Combinatia prezentata este inedita. Noua ne-a palcut maximamspus :))))) !


Am folosit o forma de 20 cm. 

Ingrediente blat :

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 90 gr unt
  • 70 gr zahar tos
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 oua
  • 1 varf de sare
  • 1 lingura cacao cernuta ( am folosit cacao Olandeza )
  • 60 gr nuci maruntite
  • pentru insiropat : 50 ml lichior de cafea sau sirop de zahar ars

Ingrediente crema de cafea si nuci :

  • 70 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 6 grame cafea solubila (ness)
  • 50 gr zahar brun
  • 3 foi gelatina
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • pentru nuci caramelizate : 100 gr nuci+70 grzahar tos 
Ingrediente cheesecake cu ciocolata :
  • 300 gr crema de branza Philadelphia ( sau alta marca )
  • 80 gr Nutella
  • 50 gr zahar tos brun
  • 50 gr smantana pentru frisca
  • 100 ciocolata cu lapte topita
  • 1 ou mic
  • 1 galbenus
Ingrediente crema Nutella cu unt:
  • 110 gr unt Lurpack, la temperatura camerei
  • 60 gr mascarpone
  • 80 gr Nutella
  • 20 gr cacao ( Olandeza )
  • 70 gr zahar pudra ( sau 1 lingura miere rapita)
Ingrediente decor  ( glazura lucioasa ):
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 130 gr Nutella
  • zmeura+frunze de menta

Mod de preparare blat ciocolata :
1. Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam. 
2. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare , apoi sarea, vanilia, nucile si cacaoa.
3. Tapetam forma cu hartie de copt si unt si turnam compozitia. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25-30 minute pana ce marginile incep sa se desprinda de forma. 

Mod de preparare crema de cafea si nuci :
1. Pregatim krantz-ul de nuci: Punem zaharul la topit intr-o cratita, amestecand pana se topeste. Avem grija sa nu se inchida la culoare, altfel, va deveni amar. Adaugam nucile si amestecam, apoi turnam totul pe o foaie de copt si lasam sa se raceasca. Le macinam la robot si lasam deoparte.
2. Amestecam laptele, cafeaua si jumatatea din cantitatea de zahar si le punem intr-o craticioara la foc mic. Cand zaharul s-a topit, oprim focul si lasam la racit.
3. Mixam galbenusurile cu zaharul ramas si turnam compozitia de cafea peste ele. Punem amestecul intr-o cratiocioara cu fund dublu si lasam la foc mic pana ce incepe sa firba. Lasam doar cateva clocote, amestecand continuu, altfel se va taia.
4. Punem gelatina la inmuiat in apa rece cateva minute, apoi o stoarcem bine si o adaugam peste crema, omogenizand bine.
4. Mixam smantana pentru frisca si incepem s-o combinam usor cu crema de cafea. La final adaugam nucile macinate.

Mod de preparare cheesecake cu ciocolata :

1. Mixam crema de branza cu Nutella, adaugam zaharul, smantana pentru frisca si ciocolata topita. Omogenizam si adaugam pe rand oulsi galbenusul.
2. Tapetam forma cu hartie de copt si unt si turnam compozitia. Vom coace la foc minim, cel putin o ora. Faceti testul cu scobitoarea si eventual mai lasati daca nu este copt.

Mod de preparare crema Nutella cu unt:
1. Mixam untul, adaugam crema de mascarpone si Nutella si amestecam pana la omogenizare.
2. Incorporam cacaoa si zaharul pudra si continuam sa batem cu mixerul al viteza mare inca doua, trei minute pana obtinem o crema fina.

Mod de preparare decor :
1.Se amesteca Nutella si smantana pe foc pana ce se omogenizeaza.

Asamblare :
1. Se aseaza blatul pe un platou si se monteaza in jurul lui un inel reglabil.
2. Se toarna crema de cafea si se niveleaza. Lasam la congelator 30 minute pana se intareste.
3. Se aseaza cheesecake-ul de ciocolata ( cu grija, este destul de fragil )
4. Turnam crema de Nutella si nivelam.
5. Dam la congelator 10-15 minute, astfel incat totul sa fie foarte rece si sa adere mai repede glazura.
6. Asezam tortul pe un gratar si turnam glazura racita. Lasam sa se scurga si asezam apoi tortul pe un platou. Ornam dupa pareferinta.

Tips & Tricks : 
Un singur inconvenient a avut acest tort. La crema cu unt s-a simtit zaharul pudra, probabil nu am insisitat cu mixerul. Eventual inlocuiti zaharul cu miere de rapita si totul e ok.

Ca idee, acesta a fost tortul inainte de portionare !

Pofta buna ! 


2 comentarii:

  1. Ce bine arata,este combinatia mea preferata cafea si ciocolata,am sa-l incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...