25 februarie 2021

Prajitura cu jeleu de portocale rosii

  

 


Am gasit la Lidl portocale rosii foarte dulci si m-am gandit sa incerc varianta prajiturii Fanta cu suc proaspat de portocale. Chiar daca nu sunt adeptul cremelor cu mult unt, aceasta, in combinatie cu jeleul este foarte buna, racoritoare. Am incercat o varianta astfel incat straturile sa rezulte egale. Dimensiunea tavii pe care am folosit-o este de 17*27 cm.

Ingrediente blat:

  • 5 oua

  • 80 ml unt topit

  • 5 gr praf de copt

  • 80 gr zahar

  • 20 gr cacao

  • 50 gr faina

  • un praf de sare

Ingrediente crema :

  • 200 gr unt

  • 250 gr branza de vaci Lacteea

  • 250 gr crema de branza Philadelphia 

  • 3 picaturi esenta portocala bio

  • 150 gr zahar pudra

Jeleu portocale rosii :

  • 800 gr suc de portocale rosii

  •  60 gr amidon

  • 120 gr zahar

 Mod de preparare blat :

 1. Mixati galbenusurile impreuna cu zaharul pana ce acestea se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugati apoi untul topit si racit.

2. Amestecati faina cu praful de copt si cacaoa si cernute si incorporatille in amestecul de galbenusuri.

3. Bateti albusurile cu un praf de sare si incorporati usor in crema de galbenusuri.

4. Tapetati cu hartie de copt o tava cu dimensiunea 17*27 si turnati compozitia in aceasta. Puneti in cuptorul preincalzit la 180 grade si lasati aproximativ 20-25 minute pana ce blatul se desprinde de pe margini. Scoateti din cuptor si lasati blatul la racit in tava.

 Mod de preparare crema :

1. Mixati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o compozitie cremoasa,apoi adaugati branza de vaci tinuta la temperatura camerei. La final adaugati crema de branza rece si esenta de portocala, apoi omogenizati.

 Mod de preparare jeleu :

1. Amestecati intr-o craticioara toate ingredientele, avand grija sa nu fie cocoloase. Puneti la foc mic si amestecati continuu pana ce compozitia incepe sa se ingroase. Dati de pe foc si lasati putin la racit.


Pentru asamblare asezati blatul pe fundul tavii, intindeti crema uniform si dati la frigider jumatate de ora. La final, turnati jeleul caldut si nivelati. Lasati apoi la rece cateva ore inainte de a fi portionata si servita.

 Pofta buna ! 













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...