7 august 2014

Tort Coronita




Acest tort a avut o dubla seminficatie, ziua de nastere a fiicei care a coincis cu intrarea la facultatea mult dorita. Ne bucuram foarte mult pentru aceasta realizare, pentru cadoul pe care si l-a facut si ii dorim mult succes in continuare. La multi ani !


Ingrediente blat :

  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 80 gr amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 3-4 linguri jeleu de caise pentru uns blatul
  • 300 gr sirop din 150 gr apa si 150 gr zahar, 1 plic zahar vanilat
Crema de ciocolata alba:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 250 gr frisca
  • 5-6 fursecuri cu ciocolata sau 50 gr picaturi de ciocolata
Crema de caise :
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frisca
  • 150 gr zahar pudra
  • 400 gr jeleu de caise sau gem de caise 
  • 2 foi gelatina


Mod de preparare blat :

1. Se bat albusurile cu un praf de sare si se toarna zaharul in ploaie pana se formeaza bezeaua.
2. Adaugam galbenusurile pana la omogenizare.
3. Faina, amidonul, fulgii de cocos si praful de copt de amesteca si se toarna peste oua inglobandu-le usor cu ajutorul unui tel.
4. Se tapeteaza cu hartie unsa cu unt o forma cu diametru de 22 cm, punem blatul la cuptorul preincalzit si-l lasam aproximativ 30-40 minute la foc mediu pana cand s-a rumenit si trece testul cu scobitoarea.
5. Se lasa la racit pe un gratar.

Pentru sirop , se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa cateva minute pana ce zaharul s-a topit complet. Cand se raceste se adauga zaharul vanilat.

Mod de preparare crema de ciocolata :

1. Ciocolata se pune la Bain-Marie pana se topeste si se lasa la racit.
2. Frisca se bate bine si se amesteca cu ciocolata pana se omogenizeaza bine.
3. Oprim 3 linguri din crema pentru ornat.

Mod de preparare crema de caise :

1. Batem cu mixerul crema mascarpone la care am adaugat zaharul pudra.
2. Batem si frisca si o adaugam treptat cremei de mai sus.
3. Adaugam amestecului de frisca si mascarpone jeleul de caise. In cazul in care avem gem cu bucati mari de fructe, ar fi de preferat sa blendium pana devine ca un jeleu, altfel este mai greu de ornat.
4. Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam peste crema, amestecand pentru a fi uniformizata.
5. Oprim 4-5 linguri pentru ornat, adaugand 1 picatura de colorant pentru realizarea trandafirasilor roz.




Asamblare :

1. Blatul se taie in doua, se aseaza prima foaie montandu-se un inel de tort. Se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop si ungem cu cele 3-4 liguri de jeleu.
2. Se aseaza crema de ciocolata alba, apoi fursecurile rupte bucatele. Ar fi de preferat in locul lor folosirea de picaturi de ciocolata, s-ar simti mult mai bine. Se da la frigider pentru o ora.
3. Urmeaza a doua foaie de blat pe care o insiropam cu lichidul ramas.
4. Ultimul strat este crema de caise cu mascarpone.
5. Ornam in functie de preferinta cu cele doua tipuri de crema.



Pofta buna !


10 comentarii:

  1. Ce bine arata sectiunea! Felicitari si la multi ani fiicei tale!

    RăspundețiȘtergere
  2. ....foarteeee frumos !!!
    La multi ani fetei si felicitari !!

    Camy

    RăspundețiȘtergere
  3. imi place decorul si combinatia de gust. un tort foarte reusit, se vede, facut cu multa dragoste

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uneori am inspiratie, alteori, mai putin ! merci Didi!

      Ștergere
  4. Cat de frumos este! Cum de nu l-am vazut eu pana acum, ca tare iti admir torturile! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Meri, asa iti admir si eu prajiturile, taiate cu laserul :)

      Ștergere
  5. E atat de elegant si exprima multa, multa iubire! E minunat!

    RăspundețiȘtergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...