28 mai 2012

Prajiturele cu ciocolata, bezea si unt de arahide



ciocolata bezea unt de arahide


Bucuria pe care am resimtit-o cand am primit vasul Pyroflam a fost comparabila cu bucuria unui copil care-si gaseste cadourile sub bradul de Craciun. N-am putut sa ma exteriorizez, ca deh, mai erau vecini pe la geam, insa, in adancul sufletului emotia a fost imensa.

Fin, delicat si dragut pe de-o parte, astepta cu nerabdare momentul demonstratiei calitatilor cu care a fost prezentat : rezistenta indelungata de gatit la temperaturi scazute, prepararea sau incalzirea mancarii  folosind vasul direct din congelator, capacitatea de mentinere a caldurii chiar dupa oprirea focului.

Pentru cea de-a doua etapa a concursului Bucatar Real m-am gandit sa realizez o prajitura cremoasa (unt de arahide ), ciocolatoasa ( multa cioco ) si pufoasa ( bezea ). Sa-nceapa aventura !





Ingrediente :                                        110 gr unt
                                                                   150 gr zahar
                                                                   1 lingurita praf de copt
                                                                   un praf de sare
                                                                   150 gr faina
                                                                   1 ou
                                                                   1 pastaie de vanilie
                                                                   100 gr biscuiti digestivi sau cu graham
                                                                   200 gr ciocolata cu lapte
                                                                   3 albusuri+150 gr zahar
                                                                   3 linguri unt de arahide
                                                                   50 gr arahide in ciocolata pentru ornat
                                                                  

Mod de preparare :   Amestecam intr-un bol untul moale impreuna cu zaharul pana se deschide la culoare.
Adaugam oul (care e acoperit de faina, nu se mai vede...), bobitele de la pastaia de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, sarea si amestecam .
Apoi zdrobim biscuitii si ii punem peste amestecul de unt, continuand omogenizarea. Impartim aluatul : 2/3 pentru baza si 1/3 pentru deasupra.
Acum intra in scena actorul principal , vasul Pyroflam !
Tapetam cu hartie de copt si unt forma si adaugam 2/3 din coca, modeland-o usor pe fundul vasului.
Asezam deasupra ciocolata taiata bucatele.....eu n-am avut 200 gr, asa cum prevede reteta, dar , cu cat mai multa, cu atat mai buna.
Topim 40 secunde la microunde untul de arahide si-l turnam deasupra ciocolatei.
Facem o bezea din cele 3 albusuri si 150 gr zahar.
O turnam deasupra untului de arahide.
Fiind destul de greu de modelat coca, pentru partea de sus, se va intinde intre doua folii de plastic, cu diametrul corespunzator formei.
Asezam cu grija foaia peste bezea.
Incalzim cuptorul si coacem 30-35 minute pana ce se formeaza o crusta aurie.
Se taie cand este complet rece, eventual a doua zi si se orneaza dupa preferinta.

Multumesc Real !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...