4 iunie 2014

Tort Stracciatella


Un tort mic pentru o aniversare mare, cu aroma puternica de menta si lamaie !

tort cu crema de lapte condensat



  Blat :
  • 200 ml lapte condensat
  • 150 gr ciocolata cu 70 % cacao
  • 50 gr zahar brun
  • 50 gr unt
  • un praf de sare
  • 50 ml iaurt
  • 2 oua mici
  • 60 gr faina
  • 25 ml lichior de ciocolata
Am utilizat o forma cu diametrul de 22 cm.

Crema :
  • 200 gr lapte condensat
  • zeama de l lamaie mare
  • 250 ml smantana lichida Dorna, 35 % grasime
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 ciocolata amaruie cu crema peppermint
  • 2,3 frunzute de menta proaspata
  • 1 foaie gelatina
Pentru ornat : 
  • 1 ciocolata amaruie

Mod de preparare :

1. Pentru blat, se pun la foc mic laptele condensat cu ciocolata rupta bucatele, sarea,zaharul si untul pana se omogenizeaza. Se lasa la racit.
2. Se adauga iaurtul si ouale pe rand, lichiorul, apoi faina pe care o incorporam incet cu ajutorul unui tel.
3. Turnam amestecul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptorul preincalzit pentru 25 minute.Se lasa la racit.
4. Pentru crema, se bate smantana pentru a obtine frisca, se adauga zaharul pudra, apoi laptele condensat si zeama de lamaie.Apoi frunzutele de menta tocata marunt.
5. Foia de gelatina se lasa la inmuiat in putina apa, punandu-se apoi  la Bain-Marie pana ce se dizolva complet. Se toarna peste crema si se amesteca rapid atat cat sa se distribuie uniform.
6.Ciocolata taiata bucatele se adauga peste crema si se amesteca putin pentru a se repartiza in toata compozitia.
7. Se aseaza blatul pe farfurie si se monteaza un inel reglabil. Se toarna crema deasupra si se da la frigider cateva ore pentru a se intari.
8. Se orneaza cu ciocolata sau in functie de preferinte.





Pofta buna ! 



4 comentarii:

  1. Foarte bine arata ,interesanta idea blatului nu am mai italnit pana acum ,ce consistenta are? pare un pic umed, oricum arata bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De fapt e un brownie, reteta cred ca am gasit-o la Paula ( enjoydessert ). Consistenta e densa, insa nu este atat de umed. Mai mult ciocolatos. Nici eu n-am incercat pana acum combinatia, cu toate ca vazusem retete asemanatoare pe multe bloguri americane.

      Ștergere
  2. Mihaela, a ajuns aroma pana la mine! Esti o maestra a combinatiilor de gusturi si arome la torturi si nu numai. Totul este pe gustul meu. Bravo! Bookmarks.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inseamna ca ne potrivim la gusturi Didi :) , multam` !

      Ștergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...