27 iunie 2014

Mamaliga cu patrunjel si cascaval


Tot urmarind Paprika Tv am nimerit la un moment dat o emisiune a unui englez care facea mamaliga. Nu i-am retinut numele, insa am notat reteta si v-o recomand din toata inima. Nu e ceva iesit din comun, dar ingredientul surpriza ( patrunjelul ) face diferenta.

Ingrediente :

  • mamaliga preparata pentru 3 persoane 
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei pentru calit
  • 2 legaturi mari de patrunjel
  • 200 gr cascaval 
Mod de preparare :

1. Ceapa tocata marunt si usturoiul se calesc in ulei cu putina sare.
2. Se rade cascavalul pe razatoarea cu gauri mari, iar patrunjelul se spala si se toaca.
3. Mamaliga va trebui sa aibe consistenta mai moale deoarece in contact cu celelalte ingrediente va incepe sa se intareasca, sa devina mai vartoasa.
4. Cand mamaliga s-a fiert bine, se adauga ceapa calita, patrunjelul si cascavalul. Se amesteca cat sa se omogenizeze si se serveste fierbinte.


Trebuie avut in vedere cantitatea de sare cu care se prepara mamaliga in cazul in care folosim un cascaval sarat. Cine prefera, poate folosi cascaval afumat, noua ne-a placut varianta simplu.






Pofta buna !




2 comentarii:

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...