24 martie 2014

Serpentelli cu legume si branza elvetiana




Aceste paste au un gust deosebit, sunt delicioase. Le-am preparat pentru a participa la un concurs si va spun sincer, mi-a parut rau ca n-am facut o cantitate mai mare. Sunt cremoase, aromate si pline de gust. Le recomand din toata inima. 

Ingrediente :
  • 200 gr paste Baneasa serpentelli
  • 2 morcovi mici
  • 1 ceapa
  • 50 gr unt+1 lingura pentru uns forma
  • 6 buc ciuperci medii Champignon
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 4-5 buchetele brocolli
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 150 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr porumb congelat
  • 150 gr branza elvetiana ( ȘVAÍȚER )
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper
Dimensiune forma : vas cu diametrul 20 cm. 

Mod de preparare :

1. Fierbeti pastele cu sare conform indicatiilor de pe pachet, 
2. Tocati ceapa marunt si puneti-o la calit in unt.Adaugati ciupercile curatate si taiate, ardeiul taiat fideluta, morcovul fasii, porumbul si brocolli rupt in buchetele mici. Cand s-au inmuiat adaugati 200 ml smantana si lasati la fiert pana ce sosul incepe sa se ingroase. Potriviti de sare si piper.
3. Separat, amestecati galbenusurile cu smantana ramasa, adaugati laptele, svaiterul dat pe razatoarea mica ( eu l-am cumparat deja ras ) si patrunjelul tocat marunt.
4. Incalziti cuptorul la 300°C.
5. Ungeti vasul cu unt si turnati pastele amestecate in prealabil cu legumele, apoi turnati deasupra amestecul de ou si smantana si dati la cuptor 20 minute pana se formeaza o crusta aurie.
6. Se servesc fierbinti.







Pofta buna !




8 comentarii:

  1. ...super arata Ela!!!
    ...cred ca sunt delicioase! Camy

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camy, a fost "bataie" pe ele ! Le poti incerca cu toata increderea !

      Ștergere
  2. Ce combinatie buna! Vin si eu la masa :)

    RăspundețiȘtergere
  3. dupa branza, a doua dragoste, pastele. o reteta noua, nu ma gandeam sa prepar cu legume pregatite asa. prezentarea superba, sper sa castigi!!! am ratat concursul asta, n-a fost timp de nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recomand aceasta reteta din toata inima ! Nu cred ca am sanse de castig avand in vedere competitia, insa ma bucur ca am creat un amestec cu un gust extra ! Cred ca si asta e un avantaj !

      Ștergere
  4. mi-ai recomandat si am preparat. foarte bune, certific pentru vizitatori ca sa stie. multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...