26 august 2013

Inghetata de catina si zmeura




Ideea de a face inghetata de catina mi-a venit saptamana trecuta. Pentru ca stim cu totii cat este de buna catina pentru imunitate, anul trecut am pus la borcan cu miere pentru utilizarea ei pe timpul iernii. Din pacate, n-am cules-o de pe codite si a fermentat.
Anul acesta am reusit o alta metoda de pastrare si anume am dat-o prin blender, apoi am strecurat-o, obtinand astfel un sirop fin. La aceeasi cantitate de catina am adaugat miere.
Atat de mult mi-a placut gustul acestui amestec incat primul gand a fost sa creez o inghetata acrisoara , aromata, sanatoasa  si plina de culoare.
Cu aceasta ocazie, draga Catalina, raspund prezent la concursul realizat pe blogul tau !

Si pentru ca are Aroma de vacanta, trimit poastarea catre Provocarea Dulce Romanie , gazduita in luna august de catre Diana.


Ingrediente :
  • 200 gr catina
  • 500 gr zmeura
  • 200 gr caju
  • 250 ml lapte de cocos
  • 300 gr miere de salcam
  • zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare :
  1. Se pune la hidratat timp de 2-3 ore caju-ul. 
  2. Se spala bine catina si se pun in robot fructele pana ce sunt bine zdrobite. Pentru eliminarea samburilor si obtinerea unui suc fin se dau prin strecuratoare. Din 200 gr de catina rezulta 80-90gr suc. La fel se procedeaza si cu zmeura.  
  3. Cele 200 gr de caju hidratate se amesteca cu zeama de lamaie si se mixeaza la un robot performant pana se obtine o crema fina.
  4. Intr-un castron mai mare se combina sucul de catina si zmeura, laptele de cocos, mierea si pasta de caju , amestecandu-le pana ce mierea este bine inglobata.
  5. Se toarna compozitia in masina de inghetata sau se da la congelator si se amesteca din 20 in 20 minute. 
  6. Se decoreaza dupa preferinta, dar musai cu frunzulita de menta, ca-i tare draguta.


                                                                                                

Pofta buna !

11 comentarii:

  1. Delicioasa aceasta inghetata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow ce combinatie! Ador si zmeura si catina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de vizita Laura ! Ma bucur ca am descoperit cu aceasta ocazie blogul tau !

      Ștergere
  3. Multumesc draga mea pentru inca o reteta incantatoare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de bine arata! Multumesc pt reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti place. Sper sa apreciezi si gustul ! Multumesc pentru vizita.

      Ștergere
  5. Ela! Eu abia acum am aflat din Premium - bucataras ca ai blog. Nu m-am uitat la fiecare in profil ce si cum. Am intrat pe aceasta reteta ca sa-ti las mesaj pentru ca am ramas atasata acestor imagini, un model de prezentare pentru mine. M-am si abonat :) , cum altfel ? Portelanurile sunt mostenire de familie sau de unde le-ai luat? Spune-mi si mie, sunt absolut superbe. Ma bucur mult ca am descoperit blogul tau. Sunt Lia si Didi FoodDesign, dar stii deja asta cred. PS: ... scoate un box de FB ca sa dau like ... dar cred ca nu ai timp sa intretii toate ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lia, n-am cum sa nu te tin minte, ti-am spus cat de mult imi plac introducerile tale la retete! Am sa-ti raspund printr-un mesaj pe bucataras! Multumesc pentru apreciere !

      Ștergere
    2. Multumesc. Raspund pe bucataras. La preview vad ca apar cu nume si vechea sigla desi am semnat tot WP .... sa vad la un reload

      Ștergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...