2 iunie 2013

Inghetata de capsuni



De cand mi-am deschis blogul, printre primii mei cititori au fost cei din Mountain View, California. De atunci, au ramas fideli si ma viziteaza destul de des. Ii salut si le ofer o portie mare de inghetata !

strawberry ice cream

Pana sa obtin reteta perfecta de inghetata am avut destul de multe incercari. Diverse combinatii, cu ou, sau cu iaurt, sau mascarpone. In fine, niciuna n-a fost corespunzatoare gustului meu intr-atat incat sa pot fi multumita pe deplin.
Pot spune ca am gasit combinatia ideala, rezultand o inghetata cremoasa si aromata. Are o textura catifelata, fara urme de ace de gheata, iar efortul prepararii este minim.



Ingrediente :

  • 250 gr capsuni
  • 200 ml smantana pentru frisca 
  • 80 gr lapte condensat
  • 70 gr zahar ( reduceti cantitatea daca folositi smantana indulcita )
  • 1 vf cutit de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Capsunile se spala, se lasa la scurs si se pun in blender pana se obtine un piure fin. Se strecoara cu ajutorul  unei site cu ochiuri mici astfel incat sa eliminam samburii.
Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire.

Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ).
Amestecam cu ajutorul unui tel smantana cu laptele condensat si zaharul pana ce acesta se topeste. Toata operatiunea dureaza 6-7 minute. Adaugam si praful de sare.
Cand zaharul este topit, incepem sa turnam siropul de capsuni, amestecand continuu.
Observam ca amestecul incepe sa se intareasca.Adaugam si zeama de lamaie.
Turnam inghetata in caserola si dam la congelator cateva ore.

Welcome Mountain View !


2 comentarii:

Pages

Vizitatori

Totalul afişărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...