11 decembrie 2012

Cartofi la cuptor cu unt, boia si cimbru




cartofi al cuptor cu cimbru si boia

Ingrediente :

  • 1 kg cartofi
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1-2 lingurite boia dulce
  • 1/2 lingurita condiment 7 piperuri
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • 150 gr pesmet
  • sare, dupa gust




Mod de preparare:
Cartofii curatati si taiati felii se fierb 10-15 minute in apa cu sare. ( sa fie fierti cam pe jumate ). Se scot intr-o sita si se lasa la scurs.
Preparam intre timp sosul. Amestecam untul moale ( la temperatura camerei ) cu toate condimentele, uleiul de masline  si cu usturoiul dat prin presa.

Adaugam cartofii peste sos si amestecam usor cu o paleta. Incepem sa turnam in ploaie pesmetul pana ce se incorporeaza tot.
Asezam cartofii intr-o tava tapetat cu hartie de copt si ii dam la cuptorul incins 30-40 minute pana capata o culoare aurie.
I-am servit cu pastrav la gratar.

Pofta buna !

                             

2 comentarii:

  1. Super buna idee, o sa aplic si eu pentru tura urmatoare de cartofi la cuptor ;)

    RăspundețiȘtergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...