18 octombrie 2011

Tort Egiptean

Super cremos !

 
Am gasit aceasta reteta acum cativa ani, mi-a facut cu ochiul, insa abia acum i-a venit randul. La realizarea lui m-am inspirat de aici.
 Ingrediente pentru un singur blat :            2 albusuri
                                                                               2 linguri zahar
                                                                               1/2 lingura faina
                                                                               40 gr alune de padure macinate ( eu am combinat cu    migdale )

Mod de preparare :   Se prajesc alunele si migdalele, si se macina. 



 Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul , apoi faina si migdalele (plus alunele ) macinate. Se coace intr-o forma cu diametrul de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. In reteta originala, coacerea blatului se facea intr-o forma de 24 cm, insa pentru realizarea unui blat mai inalt recomand folosirea unei forme mai mici.
 Se pregatesc 3 blaturi separate.
 Aici, deja coapte.

 Ingrediente si preparere crema I :    6 galbenusuri
       6 linguri zahar
                     2 pliculete zahar vanilat
         2 linguri amidon
   340 ml lapte
170 g unt 

Se bat mai intai galbenusurile cu zaharul, se adauga amidonul si laptele si se amesteca pe foc cu un tel.
 Dupa ce s-a fiert si a devenit ca o budinca, se adauga untul si se amesteca pana la incorporare.
 Crema de praline II :    200 gr zahar
                                                140 gr alune+migdale tocate marunt
                                                200 ml frisca
Se caramelizeaza zaharul si-l turnam pe o hartie de copt unde-l lasam sa se raceasca.
 Maruntim caramelul si-l amestecam cu alunele si migdalele tocate. Recomand caramelul sa fie maruntit foarte fin, altfel incat sa nu se simta bucati mari.
 Il amestecam apoi cu frisca, rezultand ce-a de-a doua crema.
 Montaj :  o foaie de blat, un strat de crema de vanilie, un strat de crema de praline, a doua foaie de blat, etc...pana la terminarea ultimei creme.
 Ornam cu migdale si tzepi de zahar ars.
 Un deliciu !
 Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...