30 septembrie 2011

Ciorba de vacuta


Una dintre cele mai gustoase ciorbe !

     Ingrediente pentru o oala de 5 kg : piept de vita 700-800 gr sau rasol de vita ( eu am avut o bucata de ceafa de vita si un os )
                                                             1/2 kg morcov
                                                             3 buc pastarnac
                                                             1 buc patrunjel
                                                             1 radacina telina
                                                             2 buc ardei gras
                                                             150 gr fasole verde ( eu n-am avut de data asta )
                                                             2 cepe
                                                             4 rosii
                                                             1 kg bors ( acruuu)
                                                             1 capatana floare marar
                                                             3 legaturi leustean
                                                             1 legatura patrunjel
                                                             1 legatura tarhon ( optional )
                                                             1 ou, smantana ( optional )

     Se pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa.
     Ceapa, floarea de marar, impreuna cu zarzavatul taiat cubulete mici ( mai putin ardeiul gras, cartofii si rosiile ) se pun 2 minute la calit in 2 linguri de ulei, apoi se adauga supa ( zeama de la carnea fiarta ).
    Se lasa doar 10 minute la fiert.
     Apoi se adauga cartofii taiati cubulete, ardeiul gras taiat fasii , legatura de patrunjel, doua legaturi de leustean, si rosiile curatate de coaja si taiate in felii de 2 cm grosime.
     Tot umbland prin  frigider, am dat de o legatura de tarhon si cum noua ne place mult aroma, am zis sa nu-l las sa se usuce, l-am tocat si l-am adaugat si pe acesta.

     Taiem carnea bucatele,  fierbem borsul separat, si le punem peste zarzavat.
     Potrivim de sare si mai lasam 10 minute sa fiarba. Stingem focul si adaugam legatura de leustean pastrata pentru final.
     Pentru cine doreste, se poate drege cu un ou batut, sau cu ou batut si smantana.
     Eu pun de obicei ou, insa smantana o folosesc doar cand servesc.

     Tips : Tot secretul acestei ciorbe este ca timpul de fierbere sa nu depaseasca 20 minute, chiar daca zarzavatul vi se pare "al dente", nu va faceti griji, pana se raceste ciorba, va deveni moale.
Are un gust divin !
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...