30 iulie 2020

Rosii, ardei si dovlecei umpluti










Chiar daca timpul de preparare mi se pare destul de lung, merita efortul pentru pregatirea acestei retete. De obicei folosesc carne de vita, dar la fel de bun iese si cu carne de curcan. Eu nu gatessc cu carne de porc, pentru versiunea aceasta nu pot sa-mi dau cu parerea.

Ingrediente :
  • 500 gr carne de vita tocata
  • 1 buc ceapa galbena
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 150 gr orez bob rotund
  • 100 gr apa
  • 2 buc dovlecei
  • 4 buc ardei gras
  • 3 rosii
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 500 gr rosii pentru sos
Mod de preparare:

1. Tocati ceapa marunt si amestecati-o cu mararul tocat, patrunjelul tocat si carnea tocata.
2 Adaugati orezul, apa si uleiul si omogenizati. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
3.Spalati ardeii, dovleceii si cele 3 rosii. Indepartati cotoarele si semintele, curatand legumele bine la interior. Umpleti ardeii, rosiile si dovleceii cu amestecul de carne, fara a indesa carnea prea mult. 4.Asezati-i intr-o cratita si turnati apa astfel incat totul sa fie acoperit. Lasati la fiert circa 30 minute. 5. Cand coaja incepe sa se inmoaie, iar carnea este aproape fiarta, adaugati rosiile ramase, decojite si taiate cubulete. Lasati inca 10 minute pe foc pana cand se formeaza sosul de rosii si potriviti de sare.
6. Puneti cratita in cuptorul preincalzit in jur de 30/40 de minute, pana cand sosul mai scade si se formeaza o crusta rumenie. Ii puteti servi cu iaurt, cu smantana sau simpli.




Pofta buna !

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...