13 noiembrie 2013

Supa crema de conopida si praz



Este sezonul conopidei, se gaseste la piata din abundenta si este foarte ieftina.  Astazi am preparat o supa crema de conopida si praz, la care am adaugat un morcov si-un cartof. A iesit o bunatate, mai ales ca am servit-o cu crutoane stropite cu mujdei de ustuoroi.

Ingredinte :
  • 1 conopida medie
  • 2-3 fire de praz
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
  • smantana si crutoane de paine pentru servit
  • ulei, mai mult pentru decor ( optional )
Mod de preparare :

1. Conopida se spala, se rup buchetelele, prazul se curata si se taie in bucati. De asemenea, morcovul si cartoful se curata si se taie in bucati mai mari.
2. Se toarna apa peste legume pana ce acestea sunt acoperite. Punem sare si le fierbem aproximativ 20 minute pana ce acestea sunt bine patrunse.
3. Le punem in blender si le acoperim cu zeama in care au fiert .Mixam bine, eventual in transe daca exista o cantitate mare de legume. Gustam si mai adaugam daca este cazul  sare si piper.
4. Se serveste cu o lingura de smantana, crutoane si patrunjel tocat. Pentru un plus de gust, inainte de a opri cuptorul cu 5 minute am stropit crutoanele cu mujdei de usturoi . In cazul in care o doriti mai lichida, mai adaugati cateva linguri din zeama in care au fiert. 




Pofta buna !





2 comentarii:

  1. ce bine arata...... intra la mine pe blog. te asteapta o surpriza:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow Giovanna, ce surpriza ! Ma bucur nespus si multumesc !

      Ștergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...