O tarta gustoasa ce se prepara foarte rapid. Multumesc Laura pentru idee. Din punctul meu de vedere, maslinele si parmezanul au fost cele care au intensificat gustul. Cantitatea este pentru o forma cu diametrul de 24 cm.
- 2 dovlecei medii, tineri
- 1 morcov mare
- 100 gr branza de oaie
- 1 legatura patrunjel
- 3 oua
- 2 lingurite oregano
- 1/2 lingurita praf de copt
- 40 masline
- 4 linguri ulei de masline
- 150 gr faina
- 50 gr parmezan pentru deasupra
- piper
Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara sare deasupra si se lasa cateva minute, apoi se storc bine de apa.
Morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici, la fel si branza. Patrunjelul se toaca mic.
Ouale se bat cu un praf de sare, se adauga apoi oregano si praful de copt.
Amestecam toate ingredientele, inclusiv uleiul si maslinele carora le-am scos samburii, iar la final adaugam faina. Pentru ca am stors dovlecelul de apa, fata de reteta originala a fost nevoie de mai putina faina.
Compozitia nu trebuie sa "curga", ci sa arate mai degraba ca o smantana groasa.
Punem in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute pana devine aurie.
Sincera sa fiu, noua nu prea ne-a ajus. Sau poate sa fi fost atat de buna ?
Pofta buna !
Imi plac dovleceii asa ca bine ar fi daca ma servesti cu o portie.
RăspundețiȘtergereMultumesc si pup!
Cu cea mai mare placere, Maria ! Laura e de "vina" pentru aceasta bunatate ! Pup si eu !
Ștergere