3 ianuarie 2013

Tort Chocolate-Coconut



tort festiv
M-am tot gandit cum sa denumesc acest tort si nici acum nu stiu daca numele atribuit i se potriveste intru-totul. Exista un echilibru perfect de arome, fiecare aroma fiind distincta si delicioasa. Ce este grozav la acest tort inafara de faptul ca are un gust divin ? Este destul de usor de facut si este un dulce potrivit pentru o zi onomastica. Eu l-am preparat cu ocazia zilei de nastere a sotului meu....pentru 1 Ianuarie.


Este important sa folositi ciocolata de calitate. Ciocolata alba cu nuca de cocos caramelizata a fost exceptionala, va recomand s-o folositi cu incredere. O puteti gasi la Auchan, la raionul cu ciocolata alba.



Blatul :

  • 7 galbenusuri
  • 7 albusuri
  • 140 gr zahar
  • 80 gr ciocolata
  • 150 gr migdale macinate
  • zahar vanilat
  • 1 praf sare
Mixam galbenusurile cu 30 gr de zahar, zaharul vanilat si sarea pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.Topim ciocolata la bain marie, o lasam sa se raceasca putin si o adaugam peste galbenusuri.Batem albusurile cu restul de zahar si le incorporam galbenusurilor amestecand de jos in sus.
Macinam migdalele adaugandu-le amestecului de mai sus. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu diametrul de 22 cm si se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mediu,  30 minute. Scoatem blatul din cuptor lasandu-l la racit. Blatul este acelasi cu cel de la Tortul cu trufe si martipan.



Ingrediente si preparare mousse de ciocolata amaruie si lapte :
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie
Se pune ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas, la foc mic, amestecandu-se continuu cu un tel pana se topeste ciocolata. Dupa racire, se pune la frigider pentru 2-3 ore, apoi batem compozitia cu mixerul 3-4 minute.


Ingrediente si preparare mousse de ciocolata alba : 

  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba cu nuca de cocos caramelizata ( de la Auchan )
  • 100 gr ciocolata alba ( Milka )
  • 2 foi gelatina
Se procedeaza la fel ca la crema de ciocolata cu lapte, in plus se vor adauga cele doua foi de gelatina inmuiate in apa ( si stoarse ) in momentul in care dam la o parte de pe foc amestecul topit de ciocolata si frisca.Se amesteca energic, astfel incat gelatina sa se topeasca uniform, sa nu se formeze cocoloase.



Sirop  :                    
  • 150 gr zahar tos
  • 100 ml  apa
  • 150 ml Bailey Irish Cream
Se pune zaharul intr-un vas metalic la foc mic amestecand continuu pana acesta se topeste. Adaugam  apa si lasam sa fiarba pana la dizolvarea caramelului.
Trebuie avut grija ca zaharul sa nu se arda, altfel, siropul devine amarui.
Lasam la racit si  adaugam crema de whiskey.

Asamblare : 
Se taie blatul in doua si se insiropeaza prima foaie cu jumatate din cantitatea de sirop.  Montam un inel de tort , turnam si nivelam mousse-ul de ciocolata amaruie si lapte,  lasand 1 ora la rece sa se intareasca. 
                                                              


Se aseaza apoi ce-a de-a doua foaie de tort pe care o insiropam si turnam peste ea mousse-ul de ciocolata alba. Punem din nou la frigider pana ce crema se intareste. La crema alba dureaza putin mai mult, 2-3 ore. Scoatem apoi inelul de tort si purcedem la ornat.



Pentru ornat, am batut 100 ml smantana pentru frisca, am adaugat o picatura de colorant roz si am facut cateva rozete, floricele sau cum vreti sa le numiti peste care am presarat mici nimioare.La partea asta mi-a cam lipsit inspiratia.....
Bordura de ciocolata am obtinut-o din :
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 30 ml lapte
  • 1 lingura smantana pentru frisca
  • 25 gr zahar
  • 25 gr unt.
Cicocolata se topeste la Bain-Marie, iar celelalte ingrediente se pun intr-un vas la foc mic pana ating punctul de fierbere. In acest moment adaugam ciocolata topita si amestecam pana la omogenizare. Se toarna pe marginea tortului pana obtinem "garduletul" de ciocolata.



Pofta buna !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...