15 august 2011

Crema de zahar ars

   Un dulce racoros, delicios si foarte usor de facut.                          

                                

Ingrediente :
  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 1 lingurita faina
  • 210 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri de zahar pentru ars.
Mod de preparare :
1. Se ard intr-o cratita cele 5 linguri de zahar pana acesta se topeste complet, apoi se invarte cratita astfel incat peretii sa fie bine tapetati pana sus.Se lasa la racit.Am folosit o cratita de 3 litri.
2. Se bat albusurile spuma, se adauga cele 210 gr. zahar, apoi galbenusurile si la sfarsit laptele si zaharul vanilat.



3. Amestecul se toarna in cratita cu zaharul ars si se da la cuptor.



4. Se tine in jur de 40 de minute, pana se incheaga si se formeaza deasupra o crusta. Chiar daca pare moale, ea se mai incheaga si cand se raceste. Daca se tine prea mult in cuptor capata o culoare maronie, pierzandu-si aspectul cremos.




Pofta buna !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...