4 ianuarie 2016

Tort cu ciocolata si crema de visine



Daca va plac visinele trase in ciocolata, ati nimerit bine, tortul se aseamana bine la gust cu acest tip de bomboane. Este delicios, are o consistenta umeda, iar ciocolata si visinele merg foarte bine impreuna. Aduce putin cu Foret Noire, insa este mult mai consistent, mai dens, mai satios. Daca m-ati intreba daca as schimba ceva la el, v-as spune hotarat ca as dubla cantitatea de crema de visine, a fost delicioasa, aproape ca m-am abtinut cu greu sa n-o devorez.
Este potrivit pentru o zi onomastica, asa cum a fost la noi :) !


Ingrediente pentru 2 blaturi :
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • coaja de lamaie
  • 5 gr praf de copt
Crema de ciocolata neagra  :
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida
Crema de visine :
  • 500 gr visine proaspete sau congelate, fara samburi
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri apa rece
 Crema de ciocolata alba :
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr frisca lichida 
Sirop de zahar ars : 
  • 150 gr zahar tos
  • 250 gr apa
 Pentru decor :
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr frisca lichida
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura zeama de la visine pentru culoare
Dimensiunea formei : 24 cm 


Mod de preparare blaturi :
1. Se amesteca untul moale cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacaoa cernuta, coaja de lamaie si laptele. Ar trebui sa aibe consistenta unui pandispan, asadar, daca este cazul mai adaugati putin lapte.
2. Coacem pe rand cele doua blaturi in tava tapetata cu hartie de copt si unt , la 180º C,apoi le lasam la racit pe un gratar.

Prepararea cremei de ciocolata neagra :
1. Punem pe foc ciocolata taiata bucatele impreuna cu frisca si o lasam pana ce s-a topit ciocolata. Cand s-a racit si a stat 2-3 ore la frigider o mixam pana rezulta o crema pufoasa.

Crema de ciocolata alba se prepara identic cu cea din ciocolata neagra. 

Pentru sirop, se pune zaharul intr-un vas metalic la foc mic amestecand continuu pana acesta se topeste. Adaugam apa si lasam sa fiarba pana la dizolvarea caramelului. Trebuie avut grija ca zaharul sa nu se arda , altfel siropul va iesi amarui. Lasam la racit.

Pentru decoratiuni, batem crema mascarpone impreuna cu frisca si zeama de la visine pana ce obtinem o consistena potrivita pentru executarea moatzelor. Ciocolata o topim la Bain-Marie si cu ajutorul posh-ului desenam pe o bucata de hartie cerata arabescuri sau alte modele care ne plac.

Crema de visine :
1. Visinele ( eu am avut congelate ) le punem pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 7-8 minute. Separat desfacem amidonul cu apa rece si il adaugam peste visine. Lasam la fiert inca doua, trei minute pana se ingroasa si dam crema la rece. 


Asamblarea tortului :
1. Asezam primul blat de cacao intr-o forma cu pereti detasabili, insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop si turnam crema de ciocolata neagra.Nivelam si lasam la frigider pana se intareste.
2. Asezam peste crema de ciocolata al doilea blat pe care-l insiropam, apoi turnam crema de visine si nivelam.
3. Urmeaza ultimul strat, cel de ciocolata alba. Nivelam si ii dam o forma. Eu am folosit forma speciala cu zimti.
4. Decoram la final cu crema maascarpone si formele din ciocolata.

Poate nu e cea mai frumoasa sectiune, insa abia am reusit sa salvez o feliuta pentru poza !

Pofta buna !




8 comentarii:

  1. Cat de elegant este tortul tau!
    Si buuuuuun! Vin la o felie. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi si inchipui ce gust minunat are.
    Si e asa de frumos decorat.
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dia, multumesc :), eu am ramas cu gandul la emisiunea cu patiserul sef, iar nimic de la noi nu mi se mai pare waw :)))) !

      Ștergere
  3. Ce frumo arata acest tort! Felicitari pentru reusita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Tania, ma bucur ca apreciezi :) !

      Ștergere
  4. Ciocolata cu visine, slabiciunea mea. Eu tot aplaud torturile tale, dar si restul. Cand e sa fac, pun mana pe alte retete, la inspiratia de moment, dar le va veni randul candva si acestora. Sa fim sanatosi ca sa mai facem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa, ca si eu sunt la fel. Oricum, ne intersectam pe aceleasi carari. Am vazut ca ai vizitat tortul V8 :))))), Voiam sa-l fac si eu, dar era mult de munca si nici nu am robot puternic. La pensie o sa avem timp sa le facem pe toate:), pupici!

      Ștergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...