Sa continuam serialul Hummus, cu un nou episod si anume dovleacul. Din cele trei variante incercate pana acum, aceasta mi se pare cea mai reusita. As putea sa descriu preparatul intr-un singur cuvant : catifelat.
Ce-i drept, mi-am propus pe viitor sa nu mai cumpar naut la cutie, pentru ca nu se compara cu cel fiert pe loc. Asadar, acesta e un lucru obligatoriu pentru a-i putea da nota maxima. Pentru un plus de dulceata, recomand ca procentul dovleac/naut sa fie de 60/40 %.
Tips : dovleacul sa fie din soiul dulce !
Ingrediente :
- 220 gr naut fiert
- 330 gr dovleac copt
- 1 lingura tahini
- zeama de la 1/2 lamaie
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- sare
1. Coacem dovleacul la cuptor, la foc mediu pana ce intra usor furculita in el. Il lasam la racit si il curatam de coaja. Pentru a obtine 330gr de dovleac copt, am folosit 600 gr dovleac crud.
2. Punem in blender nautul, dovleacul taiat bucatale si adaugam apoi restul de ingrediente.
3. Mixam pana obtinem o pasta fina. Gustam si potrivim de sare.
4. Humusul se poate servi cu lipii, sau crackers si se poate pastra la frigider pana la o saptamana.
Noi l-am servit cu paine integrala cu maia si seminte de in.
Pofta buna !
Vai, Ela, m-ai omorat. M-ai omorat! :)))
RăspundețiȘtergereBestial, si mai ales cu painea aia...mor aici de pofta! tare mi-as dori sa reusesc sa fac si eu! te pupacesc! Daca fac, revin cu impresii, bune desigur :))))
:))) nu inteleg la ce spui ca vrei sa reusesti, presupun ca la paine, ca hummusul e floare la ureche ! pai tu faci preparate extra, nu exista sa nu reusesti ! referitor la paine, dureaza ceva mai mult, dar o faci printre picaturi :) , iar cand te prinde "microbul", nu mai scapi, te asigur ! daca te hotarasti, iti trimit maia :)
Ștergere