11 august 2015

Hummus cu sfecla




N-as fi crezut ca exista atatea variante de hummus. Dupa ce-am preparat un hummus simplu, apoi unul cu avocado, am gasit aceasta combinatie, cu sfecla, de care m-am indragostit la prima degustare. Am pastrat reteta de baza, ajustand cantitatile in functie de adaosul de sfecla.
Tot navigand, am gasit chiar si hummus cu ardei copt sau hummus cu halapenos, abia astept sa-l incerc, reteta aici.
Daca aveti si alte propuneri, le astept cu drag !
 
Ingrediente :
  • 250 gr naut fiert
  • 1 sfecla rosie bio de la Tomatina
  • 1 lingura tahini
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • sare
Mod de preparare :
1. Sfecla se coace sau se fierbe la abur, apoi se taie in bucati mai mici.
2. Pastram doua, trei linguri din zeama de la naut ( eu folosesc la cutie ), apoi il scurgem,il punem in blender, completand apoi cu restul de ingrediente.
3. Mixam pana obtinem o pasta fina, iar in cazul in care iese prea groasa, adaugam cele doua trei linguri din zeama oprita.
4.  Humusul se poate servi cu lipii, sau crackers si se poate pastra la frigider pana la o saptamana.

Pofta buna !


2 comentarii:

  1. Imi este dor de postarile din culinar de alta data, mai frecvente decat acum, desi nu era o stare de normalitate :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi este dor, nici nu-ti imaginezi............si nu-ti imaginezi cat mi-ar placea sa fac ce-mi place :))))

      Ștergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...