Ingrediente blat :
- 160 gr faina
- 300 gr zahar
- 65 gr cacao
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare fina
- 2 oua mici
- 180 gr smantana 30% grasime
- 100 gr unt topit
- 180 ml cafea fierbinte
Ingrediente crema :
- 200 gr zahar
- 35 gr amidon
- 1 praf de sare
- 400 ml smantana pentru frisca
- 300 ml lapte
- 200 gr ciocolata amaruie
- bombonele de ciocolata pentru ornat
Mod de preparare :
1. Pentru blat,amestecati ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea.
2. Amestecam apoi separat smantana, ouale si untul topit.
3. Unim ingredientele uscate cu cele umede, turnam cafeaua fierbinte si omogenizam. Va rezulta un aluat destul de lichid ,aproape curgator, nu ca cel de pandispan.
4. Tapetam cu hartie de copt si unt o forma cu diametrul de 20 cm si coacem aproximativ 60 minute la 180 grade. Verificati totusi din cand in cand cu scobitoarea daca s-a copt, depinde foarte mult de aragaz. Avand in vedere ca blatul obtinut este foarte greu de taiat fiind foarte sfaramicios, recomand sa impartiti aluatul in trei si sa coaceti blaturile separat.Se lasa la racit.
5. Pentru crema, se amesteca toate ingredientele, mai putin ciocolata si se pun pe foc amestecand cu un tel.. Cand incepe sa se ingroase, adaugam ciocolata bucatele, pana va rezulta o crema fina, asemanatoare unei budinci.Se acopera si se lasa la racit.
6. Taiem blatul in trei. Asamblam tortul alternand cate o foaie de blat cu cate 1/3 din crema.
7. Il ornam cu bombonele de ciocolata si ciocolata rasa, ori, depinde de inspiratia fiecaruia.
Pofta buna !
Ce gust divin trebuie sa aiba ciocolatosul asta al tau! :X :)
RăspundețiȘtergereDivin intr-adevar, Merisor ! Pupici :)
ȘtergereM-ai terminat de pofta! Si tine cont ca eu cu ciocolata nu prea ma mai impac :)))) dar aici chiar mi-ai facut pofta!
RăspundețiȘtergereDaaaa, stiu eu cum "nu te impaci" cu ciocolata ! Imbratisari >:D<
Ștergere