9 decembrie 2014

Biscuiti aromati din faina integrala


biscuiti

Am primit zilele trecute de la prietenii de la Tomatina faina integrala si spelta. Le multumesc inca o data pe aceasta cale si promit sa vin cu retete noi, in special de paine cu maia, caci de painea cu maia m-am indragostit iremediabil. 

Astazi am preparat  biscuiti din faina integrala, o reteta foarte simpla si la indemana oricui. Sunt aromati si perfecti langa o cana cu ceai sau cafea. Pacat ca se termina atat de repede ! Data viitoare voi face portie dubla !



Ingrediente :
  • 130 gr faina integrala Tomatina
  • 120 gr faina alba tip 550
  • 120 gr unt
  • 125 gr zahar brun
  • 1 ou
  • coaja rasa de la doua portocale
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 vraf lingurita pudra de ghimbir
Mod de preparare :
1. Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste si rezulta o crema spumoasa. Adaugam sarea si oul si batem in continuare cu mixerul pana la omogenizare. 
2. Combinam cele doua tipuri de faina. Turnam amestecul de unt si zahar, scortisoara, ghimbirul si coaja de portocala si amestecam usor cu ajutorul unei spatule pana obtinem o bila de aluat.
3. O infasuram in tipla si o dam la frigider 15-20 minute. 
4. Intindem aluatul intre doua folii de plastic si decupam biscuiteii cu ajutorul formelor. Aici, fiecare se poate juca cu imaginatia.
5. Incalziti cuptorul la 180 grade C. Coaceti biscuitii 10-15 minute intr-o tava tapetata cu hartie de copt . In momentul in care incep sa prinda culoare pe margine, sunt gata. Nu este nevoie sa-i tineti mai mult, caci se intaresc.Se scot din tava si se lasa la racit pe un gratar.
6. Se pot pastra in cutii metalice sau de carton.


                        





Pofta buna ! 




2 comentarii:

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...