1 august 2014

Carnaciori de pui in aluat



carnaciori in aluat

Cred ca am preparat acesti carnaciori  mai bine de trei ani, insa abia  acum am descoperit fotografiile intr-un hard mai vechi. Mi-a placut foarte mult crusta si chiar daca nu mai sunt adepta carnii, m-am decis sa-i postez, fiindca aluatul este extrem de moale si fraged. Daca ma gandesc mai bine, cu siguranta  as gasi un inlocuitor vegetarian al carnaciorilor. 

Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 250 gr lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 20 gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • 1 galbenus+2 linguri lapte pentru uns
  • mac
  • 500 gr carnaciori de pui
Mod de preparare:

1. Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putin lapte caldut si putina faina si lasam la crescut.
2. Adaugam oul batut, sarea si resul de faina, apoi treptat laptele caldut. Incepem sa framantam ajutandu-ne de ulei, pana ce aluatl incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. Se lasa la crescut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
3. Se intinde o foaie subtire, cam 1/2 cm si se taie fasii late de 2 cm si lungi de 20 cm. Daca avem carnaciori mai lungi, atunci si lungimea fasiei va fi mai mare.
4. Se ruleaza aluatul pe carnacior, apoi se aseaza in tava tapetat cu hartie de copt, lasand spatiu intre ei. Ii ungem cu amestecul de uo si lapte si presaram deasupra mac. .( poza de la acest pas imi lipseste ) Lasam la crescut 10-15 minute dupa care ii coacem in cuptorul preincalzit pana ce sunt bine rumeniti.
5. Se servesc cu mustar, eventual cu ketchup.

sursa : aici 





Pofta buna  !


4 comentarii:

  1. la 500 g faina, ies o gramada de cornuri, de nu se mai termina.
    cred ca cantitatile pe jumatate ar fi ideal...
    eu am facut cu ciocolata si diverse umpluturi in loc de carnaciori..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, mi-a placut si mie aluatul foarte mult, insa n-am incercat cu alte umpluturi, multumesc pentru idee. Noi suntem multi in familie, de aceea, fac portii detul de mari. Am sa tin cont si la viitoarele retete, voi incerca sa scriu exact cantitatile rezultate.

      Ștergere
    2. pai da, la cat aluat aveam, am terminat tot ce aveam prin frigider: crema de branza (super), boabe de naut gatite, pasta de ton cu ou, ciocolata. Pt.dulce merge aluatul un pic mai dulce sau macar glazura. Iar glazura sa fie fara lapte,ca dilueaza. pofta buna!

      Ștergere
    3. Multumesc inca o data :)

      Ștergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...