Sunt mare amatoare de paste, le-as manca si simple, asezonate cu putin ulei de masline, piper si verdeturi provensale. Acum insa, am pregatit cannelloni cu spanac, mozzarella si gorgonzola.
Ingrediente :
- 1 cutie cannelloni ( 250 gr )
- 500-600 gr spanac proaspat ( sau congelat )
- 200 gr mozzarella
- 150 gr Goronzola sau Brie - pentru gust intens
- 150 gr parmezan pentru deasupra
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- sare, piper
- 400 gr smantana pentru gatit ( Gran Cucina sau Zuzu sau...)
- unt pentru uns vasul
- un praf de nucsoara ( optional )
Mod de preparare : Spalam bine spanacul si il oparim 2-3 minute. Il lasam la scurs, iar cand s-a racit il stoarcem si il tocam mare.Pentru cine foloseste congelat, recomand sa fie cumparat spanacul-frunze, nu tocat. ( Bonduelle am vazut ca au spanac frunze )
Tocam ceapa si usturoiul si le calim in putin ulei, apoi adaugam spanacul si potrivim de sare si piper . Lasam 1-2 minute sa se intrepatrunda.
Cand s-a racit compozitia, adaugam Gorgonzola (sau branza Brie ) si mozzarella rupte cu mana, sa ramana bucatele mai mari, astfel incat sa-i putem simti destul de bine gustul. Adaugam si nucsoara si amestecam bine. Umplem cannelloni si ii asezam in vasul uns cu unt. Acum depinde de cat de bine umplem formele sau cat spanac ramane dupa ce-l oparim, fiindca mi s-a intamplat uneori sa mai am nevoie de 2-3 tuburi sau sa imi ramana compozitie. Sper ca acest lucru sa nu fie o problema :-))
|
Turnam deasupra smantana pentru gatit pana ce pastele sunt acoperite. ( la faza asta imi lipseste foto ). |
Foarte gustos ! |
Se servesc fierbinti ! Pofta buna ! |