10 iulie 2012

Prajitura cu fructe




Pandispan cu fructe

Nu spun eu ca aceasta prajitura este exceptionala, ci colegii mei care au gustat-o de ziua mea. Singurul lucru pentru care-mi pare rau este ca  n-am apucat sa fac o poza la sectiune.
Este foarte simplu de realizat, un pandispan, o crema si multe fructe.
Pentru ca timpul a fost limitat, de data aceasta am folosit crema pentru cremsnit, de la Dr Oetker, care-mi place foarte mult. Cand timpul imi permite, realizez o crema de vanilie clasica, din oua si lapte.
Dimensiunea tavii : 23 x 40 cm.


Ingrediente pandispan :                    5 oua
                                                                5 linguri ulei
                                                                210 gr faina
                                                                210 gr zahar
                                                                un praf de sare

Crema :                                                 1 pachet crema pentru cremsnit Dr Oetker
                                                                750 ml lapte

Topping :                                             1 banana
                                                              1 cutie ananas
                                                              1-2 kiwi
                                                              1 piersica
                                                              1 para
                                                              200 gr zmeura                                                          
                                                              2 pliculete gelatina Tort Gelee Dr Oetker

Se bat albusele spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea. Adaugam galbenusele ( sau galbenusurile...........ca ambele variante-s corecte :-)))  ), uleiul si amestecam cu mixerul.


Incorporam faina treptat, sa nu iasa aerul din compozitie.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si nivelam.

Coacem 25-30 minute in cuptorul incins in prealabil, la foc minim, pe etajul cel mai de sus . Avand cuptor cu gaz, am constatat ca asta e metoda cea mai buna ca baza pandispanului sa nu se arda.

Se prepara crema conform instructiunilor de pe pachet.
Eu am taiat capacul de deasupra al pandispanului  ( coaja formata ), astfel incat siropul de la ananas sa intre mai bine in blat.
Asadar , insiropam blatul si repartizam crema uniform.

Taiem fructele si decoram cum ne pricepem mai bine. Putem folosi orice alte fructe, in functie de gustul fiecaruia si in functie de anotimp.
Pregatim gelatina conform instructiunilor. Atentie ! Se va folosi gelatina indicata, care este speciala pentru formarea unui strat de protectie pentru fructe pentru protejarea lor  impotriva oxidarii..
Cand este fierbinte, se toarna in fir subtire deasupra fructelor.Nu va speriati, diferenta de temperatura intre fructele reci si gelatina va face ca gelatina sa se coaguleze instantaneu. Se portioneaza inainte de servire.
Este foarte usoara si racoritoare !

Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Pages

Vizitatori

Totalul afişărilor de pagină

Flag counter

Bloguri preferate

ZeList

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... allblogs revista blogurilor romanesti