24 mai 2012

Sos Uncle Ben`s


sos pentru paste si orez


Sunt preparate care sunt mult mai gustoase cand sunt realizate de sotul meu, indeosebi "specialitatile". Una dintre ele este sosul Uncle Ben`s, sos pe care noi il folosim la orez si la paste.
Se poate servi pe loc, sau se poate pastra in borcane la frigider, insa nu pentru mult timp, mie cel putin mi se pare ca-si mai pierde din calitate dupa o perioada.



Mai jos, exact asa cum a fost facut, insa, conform indicatiilor MasterChef .....adica ale sotului,  putem adauga sau elimina din legume, in functie de preferinte. O singura exceptie : ananasul si ardeiul gras raman pe pozitie.

Ingrediente :                                1 ceapa
                                                           2 morcovi
                                                           1/2 telina
                                                           1 felie ananas
                                                           1 vanata mica
                                                           1 dovlecel mic
                                                           cateva buchetele de brocoli
                                                           400 gr ciuperci champion micute
                                                           1 ardei gras portocaliu sau rosu
                                                           1 cutie rosii taiate
                                                           piper verde
                                                           piper negru
                                                           piper Szechuan
                                                           ulei de masline
                                                           1 lingura otet merisor ( sau de mere )
                                                           2 linguri zahar brun
                                                           sare dupa gust
                                                          
Mod e preparare :     Se toaca ceapa si se caleste in uleiul de masline impreuna cu zaharul brun.

Morcovii si telina se taie fideluta si se adauga peste ceapa. Lasam doua, trei munute la foc mediu.
Taiem o felie dintr-un ananas si o tocam bucatele.La fel si vanata si dovlecelul.
Le adaugam peste mixul de legume impreuna cu buchetelele de brocoli.
Adaugam sare.
Adaugam si ciupercile curatate, spalate si feliate.
Apoi ardeiul gras taiat fasii.
Se lasa cam 15 minute, nu foarte mult, sa nu se inmoaie prea tare si se pun si rosiile cubulete ( la cutie).
Se condimenteaza cu piperul si se mai adauga sare daca mai este nevoie si otetul.
Se lasa sa mai scada , eventual , daca sosul nu este legat se adauga o lingurita de amidon amestecata in prealabil cu putin sos.

O bunatate, la fel ca tot ce face "MasterChef-ul" meu! Si sper ca n-am omis nimic.......
Pofta Buna !


2 comentarii:

  1. un sos interesant usor exotic,imi place,Mari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca-ti place.
    Multumesc pentru vizita, te mai astept !

    RăspundețiȘtergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...