Super cremos !
Am gasit aceasta reteta acum cativa ani, mi-a facut cu ochiul, insa abia acum i-a venit randul. La realizarea lui m-am inspirat de aici.
Ingrediente pentru un singur blat ( vom face 3 blaturi ): - 2 albusuri
- 2 linguri zahar
- 1/2 lingura faina
- 40 gr alune de padure macinate ( eu am combinat cu migdale )
Mod de preparare blat:
1. Se prajesc alunele si migdalele, si se macina.
2. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare, adaugati zaharul mixand in continuare pana obtineti o bezea tare , apoi adaugati faina si alunele macinate. Omogenizati usor cu ajutorul unei palete.
3. Preintcalziti cuptorul la 180 grade si coaceti pe rand trei blaturi intr-o forma cu diametrul de 22 cm, tapetata cu hartie de copt si unt. Pentru obtinerea fiecarui blat impatiti la trei ingredientele.
- 6 galbenusuri
- 6 linguri zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 2 linguri amidon
- 340 ml lapte
- 170 g unt
Mod de perparare crema I :
2.Cand incepe sa se ingroase si devine ca o budinca, adaugati untul si amestecati pana la incorporare.Lasati la racit cu o folie alimentara deasupra.
Crema de praline II :
- 200 gr zahar
- 140 gr alune+migdale tocate marunt
- 200 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare crema de praline II :
1. Carameliati zaharul si turnati-l pe o hartie de copt unsa cu unt. Lasati la racit.
2. Maruntiti caramelul cat se poate de bine si amestecati-l cu alunele tocate mai mare.
3. Amestecati compozitia de mai sus cu frisca batuta.
Asamblare: o foaie de blat, un strat de crema de vanilie, un strat de crema de praline, a doua foaie de blat, etc...pana la terminarea ultimei creme. Ornati cu migdale si tzepi de zahar ars.
Un deliciu !
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu