20 octombrie 2011

Tarta cu ciuperci


Tartele cu ciuperci sunt preferatele noastre. Aceasta este una din variante.

Ingrediente aluat :
  • 180 gr unt rece
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 300 gr faina

Ingrediente umplutura :

  • 2 cepe mari
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 600 gr ciuperci
  • 300 ml smantana
  • 3 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
  • 1 lingurita verdeturi de provance
  • 200 gr parmezan
  • 20 gr unt pentru tapetate tava 
  • 1 lingurita de faina

Mod de preparare aluat :
  
1. Amestecati toate ingredientele pentru obtinerea unui aluat sfaramicios. Formati o bila si inveliti-o intr-o folie de plastic. Lasati-o la frigider pentru 30 minute.

Mod de preparare umplutura:  
1. Caliti ceapa tocata marunt intr-o tigaie in care ati pus doua linguri de ulei .Adaugati putin sare.
2. Adaugati ciupercile taiate grosier si lasati pe foc iute pana se evapora apa.
3. Adaugati acum si legatura de patrunjel tocata.
4. Intre timp amestecati intr-un castron ouale cu smantana si parmezanul ras, 1 lingurita verdeturi de provance, sare si piper. Cand ciupercile s-au racit le adaugati peste compozitia de ou si  omogenizati.
5. Scoateti aluatul din frigider, intindeti-l si asezati-l in forma de tarta ( diametrul 24 cm ) tapetata cu unt si faina. ,Turnati deasupra umplutura. Eu am oprit putina coca pentru decor, insa nu este obligatoriu.
6. Puneti la cuptor aproximativ 35-40 minute, la 180-190 grade. Este gata cand s-a rumenit deasupra O puteti  servi atat calda, cat si rece.
 
Pofta buna !
 
   

 








 Pofta buna !




3 comentarii:

  1. Cred ca este minunata aceasta tarta. Eu ador tartele, mai ales de legume.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, toate tartele sunt minunate,insa cea de ciuperci este "regina".

    RăspundețiȘtergere
  3. ce minunatie de tarta si aspectuoasa si gustoasa!!!Mari

    RăspundețiȘtergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...