Ingrediente :
- 600-700 gr ficatei de pui
- 2 cepe mari
- 2-3 linguri ulei
- 150 gr unt
- sare dupa gust
- 7-8 buc piper boabe
- 2 foi de dafin
- piper macinat
- 50 ml coniac
Mod de preparare :
1. Spalati ficateii, curatati-i de pielite si punguta de fiere si puneti-i la fiert in intr-o craticioara cu apa in care am pus sare, piper boabe si foi de dafin. Lasati la fiert 40-50 de minute, eliminanda spuma pe masura ce aceasta se formeaza. Dati deoparte, si puneti-l intr-o sita la racit. Dati deoparte boabele de piper si frunzele de dafin.
2. Caliti in ulei cele doua cepe taiate marunt, adaugati sare si lasati la racit.
3. Puneti intr-un bol ficatul, ceapa, sarea, piperul macinat, untul la temperatura camerei si coniacul. Mixati pana obtineti o crema fina. Gustati si daca mai este cazul, adaugati sare.
Puteti servi cu felii de paine prajita, castraveciori dulci sau in otet, gogosari in otet, sau cum va place.
Pofta buna !
Pofta buna !
este suuuuper!!!eu as manca in fiecare zi asa ceva!
RăspundețiȘtergereAi dreptate, chiar nu mai facusem demult !
RăspundețiȘtergere