Ingrediente :
- 5 oua
- 5 linguri ulei
- 210 gr faina
- 210 gr zahar
- un praf de sare
- 1 kg visine
Mod de preparare :
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea. Adaugam galbenusurile si uleiul amestecand in continuare cu mixerul.
Incorporam faina treptat, sa nu iasa aerul din compozitie.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si nivelam.
Coacem 25-30 minute in cuptorul incins in prealabil, la foc minim, pe etajul cel mai de sus . Avand cuptor cu gaz, am constatat ca asta e metoda cea mai buna ca baza pandispanului sa nu se arda.
Scoatem din cuptor si lasam la racit. Presaram zahar pudra si portionam.
Pofta buna !
arata super felicitari .....
RăspundețiȘtergereMultumesc !
ȘtergereMerita incercata.Eu pun visinele dupa ce las tarta la cuptor 5 minute(sa prinda o crusta),asta pt ca visinele sa nu ajunga la fund,raman pe mijloc.Pofta buna pt cine o incearca.
RăspundețiȘtergereAcum cativa ani aveam alta reteta de pandispan si procedam exact cum ai spus, lasam cateva minute la cuptor sa prinda o crusta. La reteta prezentata mai sus nu e necesar. Oricand un sfat este bine-venit. Multumesc !
Ștergerealbusurile. galbenusurile. nu albusele si nu galbenusele...
RăspundețiȘtergereConform dictionarului ortografic 2002, se poate folosi si forma "galbenuse".
ȘtergereNici mie nu imi suna bine varianta folosita de mine, asadar iti fac pe plac si modific :)).
Ti-a iesit prajitura ?
PRAF DE COPT NU SE PUNE?
RăspundețiȘtergereLa aceasta reteta nu folosesc praf de copt, merge si fara, creste foarte frumos.
ȘtergereȘi eu nu pun
ȘtergereEu nu pun praf de copt
RăspundețiȘtergereAceasta reteta nu contine praf de copt :)
Ștergere