Pana sa obtin reteta perfecta de inghetata am avut destul de multe incercari. Diverse combinatii, cu ou, sau cu iaurt, sau mascarpone. In fine, niciuna n-a fost corespunzatoare gustului meu intr-atat incat sa pot fi multumita pe deplin.
Pot spune ca am gasit combinatia ideala, rezultand o inghetata cremoasa si aromata. Are o textura catifelata, fara urme de ace de gheata, iar efortul prepararii este minim.
Ingrediente :
- 250 gr capsuni
- 200 ml smantana pentru frisca
- 80 gr lapte condensat
- 70 gr zahar ( reduceti cantitatea daca folositi smantana indulcita )
- 1 vf cutit de sare
- 1 lingurita zeama de lamaie
Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire.
Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ).
Amestecam cu ajutorul unui tel smantana cu laptele condensat si zaharul pana ce acesta se topeste. Toata operatiunea dureaza 6-7 minute. Adaugam si praful de sare.
Cand zaharul este topit, incepem sa turnam siropul de capsuni, amestecand continuu.
Observam ca amestecul incepe sa se intareasca.Adaugam si zeama de lamaie.
Turnam inghetata in caserola si dam la congelator cateva ore.
Pofta buna !
Ce frumos arata, si e printre preferatele mele!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula!
Ștergere