Ingrediente inghetata de visine :
- 250 gr visine
- 200 ml smantana pentru frisca
- 80 gr lapte condensat
- 70 gr zahar ( reduceti cantitatea daca folositi smantana indulcita )
- 1 vf cutit de sare
- 1 lingurita zeama de lamaie
Ingrediente inghetata de cocos :
- 250 gr lapte de cocos
- 200 ml smantana pentru frisca
- 80 gr lapte condensat
- 70 gr zahar ( reduceti cantitatea daca folositi smantana indulcita )
- 1 vf cutit de sare
- 1 lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare :
Cele doua inghetate se prepara in boluri separate, urmand la sfarsit asamblarea....daca pot spune asa.
Visinile se spala si se curata de samburi. Se pun in blender pana se obtine un piure fin.
Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire.
Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ).
Amestecam cu ajutorul unui tel smantana cu laptele condensat si zaharul pana ce acesta se topeste. Toata operatiunea dureaza 6-7 minute. Adaugam si praful de sare.
Cand zaharul este topit, incepem sa turnam piureul de visine ( pentru inghetata de cocos turnam laptele de cocos ), amestecand continuu.
Observam ca amestecul incepe sa se intareasca.Adaugam si zeama de lamaie.
La asamblare, folosim tehnica de la checul zebra, punand alternativ cate o lingura din fiecare amestec.
Se da la congelator pentru cateva ore.
Doua arome deosebite. Trebuie sa incerc combinatia. Am notat!
RăspundețiȘtergereCu incredere Valentina ! Sa-mi spui daca ti-a placut.
Ștergere