Prefer chiftelutele de dovlecei in locul celor din carne. Nu le fac atat de des pe cat mi-as dori din cauza faptului ca incerc sa evit pe cat pot prajeala. De gustoase, sunt foarte gustoase, deci merita incercate.
Ingrediente : 3 dovlecei , marime medie
2 oua
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
150 gr branza afumata de la sibieni ( se poate pune si telemea )
2-3 linguri pesmet
sare, piper, dupa gust
Mod de preparare : Se curata dovleceii de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu sare ( nu foarte multa daca si branza e sarata ) . Se lasa 15 minute, apoi se storc bine de zeama si se amesteca cu ouale, verdeata tocata marunt, branza data pe razatoarea cu ochiuri mici si pesmetul.
Se formeaza chiftelutele, care se dau prin faina si se rumenesc pe ambele parti la foc mediu, asezandu-le apoi pe un servetel pentru ca uleiul sa fie absorbit.
Se pot servi cu usturoi , sos de iaurt, sos Tzatziki sau cu rosii.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu