9 august 2012

Cordon bleu




Gust Divin

Nu mi-am imaginat ca acest fel de mancare se face atat de rapid, ca daca stiam l-as fi incercat mai demult. Preferam ca din piept de pui sa fac snitele sau fasii de pui trase la tigaie cu diverse arome si sos de soia. Singurul lucru mai dificil la Cordon bleu mi se pare taierea pieptului foarte subtire, lucru de care nu m-am ocupat eu, aici se merge pe fineturi, se stie cine-i masterchef . Restul, merge ca pe roate.

Ingrediente  pentru 4 bucati :             1 piept pui
                                                                    4 felii cascaval
                                                                    4 felii sunca
                                                                    2 oua
                                                                    pesment pentru prajit
                                                                    piper Szechuan sau piper negru
                                                                    sare
                                                                    scobitori
Mod de preparare :      Se taie pe lungime 4 fasii de pui, cat se poate de subtire.





Pentru asamblare, se presara sare si piper peste fasia de pui, punand alternativ cate o felie de sunca si una de cascaval . Cred ca mi-ar fi placut cu mai mult cascaval, data viitoare voi incerca cu portie dubla.

Acoperim si fixam cu scobitori, astfel incat sa nu se desfaca. Se tavaleste fiecare pachetel prin pesmet si ou, apoi iarasi prin pesmet.
Se pun la prajit cand uleiul este incins, la foc mic spre mediu, pentru a se patrunde bine carnea.
Noua ne place o crusta mai groasa, iar pentru acest lucru, am tavalit pachetelele de doua ori prin pesmet si de asemenea mai crocante, fapt pentru care le-am tinut mai mult la prajit.
Se scot pe servet pentru a se scurge grasimea, se inlatura scobitorile si se servesc calde .
Pofta buna !


2 comentarii:

  1. MMm ce delicios!!

    http://delightsts.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo, vremuri demult apuse, cred ca e singura reteta ce contine mezel. Noi nu mai mancam :) ! Multumesc !

      Ștergere

Pages

Vizitatori

Totalul afișărilor de pagină

Followers

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...